AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη στη Βόννη για να κάνει το βήμα πρωτιάς θέλει η ΑΕΚ

Την νίκη που θα της δώσει μεγάλη βοήθεια για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλό της θέλει απόψε (21:00, Cosmote Sport 8) η ΑΕΚ η οποία φιλοξενείται από τη Βόννη στο «Telekom Dome» της Γερμανία. Πρόκειται για την έναρξη του δευτέρου γύρου του Basketball Champions League και για ένα ματς το οποίο αφορά στην 4η αγωνιστική του Β’ Ομίλου.

Η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 1-2 και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη σε πρώτη φάση, ενώ αν καταφέρει να καλύψει και τη διαφορά της ήττας με 7 πόντους από τους Γερμανούς στα Λιόσια (66-73), τότε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης στο γκρουπ, αναλόγως φυσικά και των αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρέτζιο Εμίλια νίκησε με 74-70 την Καρσίγιακα στην Ιταλία την Τρίτη (22/11), αλλά οι Τούρκοι κράτησαν υπέρ τους, τη διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχαν νικήσει στο Κορδελιό (83-76). Οι δύο αυτές ομάδες έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ. Οπότε αν η ΑΕΚ νικήσει στη Γερμανία, τότε και οι τέσσερις ομάδες του γκρουπ θα πάνε στο 2-2 και η Βασίλισσα θα έχει το πλεονέκτημα, ότι θα δώσει και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της, στα Λιόσια, οπότε θα έχει σημαντικές πιθανότητες για την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16».

Στα συν για τον Ηλία Καντζούρη είναι πως έχει μαζί του στην αποστολή το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Αϊζάια Μάιλς, ο οποίος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Δημήτρης Φλιώνης έχει ήδη επιστρέψει από το ματς κόντρα στον Ιωνικό στα Άνω Λιόσια για τη Basket League, οπότε πλέον αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη, για τη φετινή σεζόν.