AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της 1ης θέσης και να κρατήσει απόρθητο τον ΝΑΟ της

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (20:00, Cosmote Sport 1) τον ΟΦΗ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League με διπλό στόχο. Αρχικά να κερδίσει και να παραμείνει στο κυνήγι της 1ης θέσης και δεύτερον να κρατήσει απόρθητο το σπίτι της.

Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα σημαντικά για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς στη χθεσινή προπόνηση προέκυψαν οι απουσίες των Τσούμπερ και Σιμάνσκι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς (θα υποβληθεί σε εξετάσεις) και ίωση, αντίστοιχα. Εκτός θα μείνει τόσο ο Βίντα (κάνει αγώνα δρόμου για το παιχνίδι της Κυριακής), όσο και ο ανέτοιμος Φαν Βέερτ. Αντίθετα, στα ευχάριστα για τον Αργεντινό τεχνικό συγκαταλέγεται η επιστροφή του Μουκουντί.

Οι κιτρινόμαυροι την περασμένη Κυριακή (6/11) δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν με το «τρίποντο» από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, με το τελικό 1-1 να διακόπτει το νικηφόρο σερί επτά αγώνων (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο). Παρά την καλή τους εμφάνιση, οι Αρκάδες απάντησαν με τον Ρέγκις (58′) στο γκολ του Άμραμπατ (52′ πέναλτι), με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούν την ταυτόχρονη απώλεια βαθμών των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μεταξύ τους ντέρμπι. Έτσι, η Ένωση (ούσα 2η) παρέμεινε στο -6 από τους «πράσινους» και στο +4 από τους «ερυθρόλευκους» και τον Βόλο.