AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατσίνοβιτς: Εύκολο για μένα για να κάνω το σωστό βήμα και να έρθω στην ΑΕΚ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ζει τις δικές του μοναδικές στιγμές στην ΑΕΚ. Το τελευταίο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο πανηγυρισμός μαζί με τον γιό του το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο διεθνής Σέρβος χαφ του Δικεφάλου μίλησε συγκεκριμένα στο Kicker και ρωτήθηκε για την ¨”Αγιά Σοφιά”, τον κόσμο της ομάδας, τον πανηγυρισμό με τον γιο του και την απόφαση του να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. «Η ΑΕΚ έδειξε ότι με ήθελε πραγματικά. Προσπάθησε πολύ να με αποκτήσει, μου παρουσίασε ένα ξεκάθαρο πλάνο και ήταν εύκολο για μένα για να κάνω το σωστό βήμα», τόνισε.

«Η ιδέα να πανηγυρίσω με αυτόν τον τρόπο είχε να κάνει με τον 3χρονο γιο μου. Ήθελα να πανηγυρίσω το γκολ μαζί του. Η σύζυγός μου, ο αδερφός μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου βρίσκονταν στην εξέδρα και ήταν πολύ χαρούμενοι», ανέφερε σε πρώτη φάση για τον πανηγυρισμό του στην εξέδρα στο γκολ με τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Γκατσίνοβιτς ρωτήθηκε για το γεγονός ότι με τη φανέλα της ΑΕΚ σημειώνει αρκετά τέρματα, σε αντίθεση με όσα πετύχαινε όταν αγωνιζόταν στην Bundesliga. «Τόσα λίγα πέτυχα στη Γερμανία (γέλια); Εδώ παίζω πιο επιθετικά και αγωνίζομαι στην ίδια θέση σε μια σειρά αγώνων και συγκεκριμένα από τα αριστερά συγκλίνοντας προς τα μέσα. Αυτή ήταν πάντα η αγαπημένη μου θέση, έτσι είχα σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ στη Σερβία, εκεί έπαιζα και με την Εθνική ομάδα. Στη Γερμανία αντίθετα είχα κάποιες φορές οκτώ, άλλες έξι, άλλες δέκα. Αλλά ποτέ δεν είχα μια σειρά αγώνων ως αριστερός εξτρέμ. Αυτό μου δίνει ασφάλεια πλέον και το παιχνίδι μου μπορεί να εξελίσσεται», υπογράμμισε.

Ο Γκατσίνοβιτς δεν μπορούσε φυσικά να μην σχολιάσει και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην OPAP Arena, με τον Σέρβο χαφ να τονίζει ότι στο νέο γήπεδο οι οπαδοί της ΑΕΚ δίνουν ορμή στην ομάδα. «Δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με πριν γιατί δεν ήμουν στην ομάδα. Αλλά τα πάντα γύρω από το κλαμπ είναι μοναδικά, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι φίλαθλοι το περίμεναν για χρόνια (σ.σ. το νέο γήπεδο). Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, η ατμόσφαιρα είναι πάντα εξαιρετική, οι οπαδοί μαζεύονται μπροστά από το γλυπτό του ατσάλινου Δικέφαλου Αετού ώρες πριν το παιχνίδι. Η ώθηση από το νέο γήπεδο είναι τεράστια. Αυτό ήταν ένας σημαντικός λόγος για μένα να έρθω στην ΑΕΚ. Οι οπαδοί μας είναι ένθερμοι και μας δίνουν ορμή», υποστήριξε.

Όσο για το αν μπορεί η ΑΕΚ στο τέλος να κατακτήσει τον τίτλο στη Super League, ο «Γκάτσι» πρόσθεσε: «Οι μεγάλοι στόχοι της ΑΕΚ ήταν καθοριστικοί για μένα. Υπέγραψα τετραετές συμβόλαιο και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Δεν θα είναι εύκολο γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει καλά, αλλά θα παλέψουμε ως το τέλος και θα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Eπειδή υπάρχουν και τα πλέι οφ, η σεζόν θα είναι μεγάλη».

Ο Σέρβος χαφ της ΑΕΚ συμπλήρωσε ότι έχει ακόμα επαφές με πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό: «Έχω ακόμα επαφές με κάποιους ανθρώπους στον Παναθηναϊκό και έχουμε γίνει φίλοι με κάποιους παίκτες. Αλλά η ΑΕΚ έδειξε ότι με ήθελε πραγματικά. Προσπάθησε πολύ να με αποκτήσει, μου παρουσίασε ένα ξεκάθαρο πλάνο και ήταν εύκολο για μένα για να κάνω το σωστό βήμα», σχολίασε ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί για το αν θα μπορούσε να βρίσκεται στις τελικές κλήσεις της Σερβίας για το Μουντιάλ. «Από τη στιγμή που δεν έχω ακούσει από κανέναν γι’ αυτό το θέμα, δεν μπορώ να πω το οτιδήποτε», πρόσθεσε.

Τέλος, όσον αφορά το αν μιλάει ακόμα με μέλη της πρώην ομάδας του, της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ο Γκατσίνοβιτς παραδέχθηκε πως ακόμα οι δεσμοί του με το κλαμπ είναι ισχυροί: «Φυσικά και έχω επαφές με αρκετούς ανθρώπους γύρω από το κλαμπ. Πανηγύριζα γι’ αυτούς την Τρίτη στην πρόκριση στο Champions League. Υπάρχει ένας σύνδεσμος γιατί τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν στην Φρανκφούρτη. Είμαι συνδεδεμένος με τον σύλλογο, με τους οπαδούς, με την πόλη, με όλους. Οι άνθρωποι της Φρανκφούρτης σχεδόν με υιοθέτησαν από τις πρώτες μου μέρες στη Γερμανία. Πάντα θα εκτιμώ ό,τι έζησα στη Φρανκφούρτη».