ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε σήμερα ο παιδικός φίλος του Φύσσα – «Μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν»

Στην σημερινή 13η δικάσιμο κατέθεσε ο παιδικός φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης, που εκείνο το βράδυ ήταν μαζί του και με την παρέα τους στην καφετέρια «Κοράλλι» για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο Δούλβαρης κατέθεσε πως στο κατάστημα δεν έλαβε χώρα κάποιο γεγονός που να αιτιολογεί την ομάδα Χρυσαυγιτών που τους «περίμενε» έξω, όταν τελείωσε το ματς.

Ο Δούλβαρης υποστήριξε ότι δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση που είχε στόχο τον Παύλο Φύσσα και αυτό γιατί ήταν γνωστός ως μουσικός για τις αντιφασιστικές του απόψεις. Υποστήριξε μάλιστα ότι μέσα στην καφετέρια ήταν 2 άτομα που τους κοιτούσαν επίμονα και λόγω της εμφάνισης τους (φορούσαν άρβυλα, παντελόνι παραλλαγής και ο ένας από αυτούς μπλούζα της Χρυσής Αυγής ανάποδα) σχολίασαν μεταξύ τους ότι «είναι φασίστες».

Με το τέλος του αγώνα έξω από την καφετέρια ο μάρτυρας κατέθεσε πως είδε «ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα να μας κοιτάνε απειλητικά και 6-7 άτομα που μας απειλούσαν. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σημείο. Είδα μηχανές δικάβαλες. Κράνη. Ήταν Οπλισμένοι. Είχε δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Δεν μας βοήθησε κανένας. Όταν περάσαμε απέναντι, συνέχισαν να μας τρομοκρατούν, μας έβριζαν τις μανάδες και την οικογένεια μας και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν».

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας υπέβαλλαν πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε εντός του καφέ. Η δίκη, τελικά, διεκόπη για τη Δευτέρα προκειμένου να λυθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το θέμα που ανέκυψε με την παράσταση δικηγόρου από τη Νομική Βοήθεια που βρίσκονται σε αποχή και εκπροσωπούν κρατούμενους κατηγορούμενους.

Πηγή: thepressproject.gr