AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Το Περιστέρι – ΑΕΚ σε αριθμούς από τον ΕΣΑΚΕ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της Basket League θα ανοίξει την αυλαία της δεύτερης μέρας της, με το Περιστέρι bwin να υποδέχεται αύριο (23/10, 15:45, ΕΡΤ3) την ΑΕΚ στην κόντρα δύο ομάδων που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το Περιστέρι bwin που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Τενερίφης για το BCL, μπήκε στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-1 ενώ η ΑΕΚ είναι μία από τις τρεις ομάδες που έκαναν το 2/2.

Οι «κυανοκίτρινοι» μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του ΠΑΟΚ mateco, γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στη σεζόν στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Στο κλειστό του Περιστερίου μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αφού εκεί έκαναν το 2/2 για το BCL.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί εκτός έδρας για πρώτη φορά στη φετινή Basket League. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές επιβλήθηκε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριού και του Απόλλωνα Πάτρας, μπαίνοντας στο Πρωτάθλημα με 2-0 για 10η φορά στις 28 σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην ιστορία που άρχισε να γράφεται το 1983, όταν το Περιστέρι bwin βρέθηκε για πρώτη φορά στη «μεγάλη» κατηγορία, η ΑΕΚ διατηρεί τον πρώτο λόγο ωστόσο οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το προβάδισμα στα παιχνίδια που έγιναν στην έδρα τους. Αυτή είναι η κατάσταση που αποτυπώνεται και στα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος…

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 28-37
Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 24-27

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN 
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 19-14
Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 18-10

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Basket League 2021-22: Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 101-81

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2000-01: Περιστέρι bwin – ΑΕΚ 70-64 (Ο Αλφόνσο Φορντ είχε 38 για τον Περιστέρι)

Το Περιστέρι bwin έβαλε στο αντίστοιχο παιχνίδι της περασμένης σεζόν, τέλος σε ένα σερί τεσσάρων εκτός έδρας νικών της ΑΕΚ. Το έκανε μάλιστα με την ευρύτερη διαφορά των 26 αγώνων που έγιναν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο πλαίσιο της Basket League, αφού επικράτησε με 101-81 για τη 12η αγωνιστική. Τα προηγούμενα έξι παιχνίδια πάντως κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Μωραίτης απέχει 16 πόντους από τους 500 στην Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έχει 484 σε 110 αγώνες (4,4 μέσος όρος).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* 12 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με 2+ εύστοχα δίποντα μετράει ο Σακούρ Τζούστον.

* Ο Μάρκους Ντένμον είχε τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε οχτώ από τα 10 τελευταία παιχνίδια του στην Basket League, αφού επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την περίοδο 2017-18 όταν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

* Ο Ντέβιν Ντέιβις μετράει 13 συνεχόμενα παιχνίδια της Basket League με τουλάχιστον ένα εύστοχο δίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Κάνοντας 18 κλεψίματα στα δύο παιχνίδια του στην Basket League, το Περιστέρι bwin μοιράστηκε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, πίσω μόνο από τον ΠΑΟΚ mateco.

– Το Περιστέρι bwin περιορίστηκε στις δύο τάπες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, που είναι και η μικρότερη επίδοση μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας.
ΑΕΚ

MILESTONE

* 50 αγώνες θα συμπληρώσει στην Basket League ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 8 Οκτωβρίου 2017 με τον Ολυμπιακό (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-71).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* 24 σερί ματς Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο συμπλήρωσε ο Κένι Ουίλιαμς. Στο σύνολο των 27 αγώνων του σε αυτό, ο Αμερικανός δεν βρήκε τον στόχο από την περίμετρο μόνο μία φορά, στο περσινό παιχνίδι Άρης-Κολοσσός H Hotels (0/4).

* Οχτώ διαδοχικά παιχνίδια με τουλάχιστον δύο ασίστ συμπλήρωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

* Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν ξεπέρασε το ένα λάθος στα 15 τελευταία παιχνίδια του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με 23,5 ασίστ μέσο όρο, η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος ήταν 5η στη σχετική λίστα με 16,71 ασίστ.
– Κάνοντας συνολικά 13 κλεψίματα, η «Ένωση» έχει την τέταρτη μικρότερη επίδοση μεταξύ των 12 ομάδων.