ΟΠΑΔΟΙ

Κι αν δεν έχω καθόλου λεφτά, Χατζηχρήστο τα πήρες κι αυτά! Χρόνια πολλά στον Μίμη!

Νέους οπαδούς κοντά σε έναν σύλλογο φέρνουν οι μεγάλες νίκες, οι πορείες, οι καλοί παίχτες, τα τρόπαια, τα γήπεδα, η καταγωγή, η εντοπιότητα.

Στην ιστορία της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως υπήρξε ακόμα ένας καθοριστικότατος παράγοντας κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70 που έφερε χιλιάδες νέα παιδιά κοντά στην Α.Ε.Κ. Και όταν λέμε «κοντά» εννοούμε παιδιά που συνέδεσαν την κοινωνική τους ζωή με την Α.Ε.Κ. Παιδιά που για αυτά η Α.Ε.Κ ήταν τρόπος ζωής.

Φυσικά μιλάμε για τον ιδρυτή της Original 21 Δημήτρη Χατζηχρήστο. Έναν ξεχωριστό οπαδό. Έναν ξεχωριστό τύπο. Έναν άνθρωπο που πραγματικά η Α.Ε.Κ σημάδεψε τη ζωή του. Τον Δημήτρη που φιλοξένησε εκατοντάδες ΑΕΚτσήδες σπίτι του. Που έτρεχε όλη μέρα να διοργανώνει εκδρομές για την Α.Ε.Κ. Που αυτός και η παρέα του άνοιξαν ιδιόκτητο κλαμπ μέσα σε βαζελογειτονιές. Που όποιος σχεδόν περνούσε από δίπλα του με εκείνη την απίστευτη ικανότητα του να πείθει και να τουμπάρει από απλό φίλαθλο της Α.Ε.Κ (ενίοτε και άλλης ομάδας) την άλλη μέρα τον είχε στο λεωφορείο για Ξάνθη, στο τρένο για Θεσσαλονίκη, στην πορεία για Νέα Σμύρνη. Τον άνθρωπο που με μεγάλους αγώνες κατάφερε να καταστήσει την Original κυριολεκτικά το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα στη χώρα με δεκάδες κλαμπ ανά την επικράτεια αλλά και το εξωτερικό. Τον άνθρωπο που έμαθε στις επόμενες γενιές ότι το πιο σημαντικό είναι η άδολη αγάπη για την Α.Ε.Κ, το «Α.Ε.Κ στα δύσκολα» και όχι κατά ανάγκη τα τρόπαια. Τον άνθρωπο που πιτσιρικάδες χωρίς να ξέρουμε καλά καλά που είναι η Αθήνα και η ΝΦ μας έπιανε μας ρωτούσε τι ομάδα είμαστε; Πως μας λένε και μετά μας πετούσε μέσα σε ένα αμάξι με άλλους 5-6 που δεν ξέραμε καν που πήγαινε για να δούμε την Α.Ε.Κ. Τον άνθρωπο που επί ημερών του το τμήμα χάντμπολ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο. Τον άνθρωπο που χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ελλάδα έχουν να θυμούνται εκατοντάδες ιστορίες με αυτόν πρωταγωνιστή που οι περισσότερες μοιάζουν αστικοί μύθοι κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές! Σίγουρα το πιο κοφτερό μυαλό στην ιστορία όλου του οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα και ένα από τα πιο κοφτερά της Νομικής! Ένα άνθρωπο που έχει ακούσει και υποστεί πάρα πολλά εξαιτίας της αγάπης του για την Α.Ε.Κ.

Χρόνια πολλά και καλά αRχηγέ να είσαι πάντα γερός και δυνατός.

«Αδέρφια μας Ενωσίτες, σας μιλάει η Κίτρινη φωνή της Αθήνας, η καρδιά της Original 21, η φωνή της Α.Ε.Κ, εδώ στην Αθήνα…..
Μείνετε Ενωμένοι…
Θα κερδίσουμε για ακόμα μία φορά.
Γιατί η δικιά μας Α.Ε.Κ. δε χάνει ποτέ…»

Πηγή από τη σελίδα στο facebook: ΑΕΚ Θεσσαλονίκης