Από τη Ρωσία στη Νέα Φιλαδέλφεια για την ΑΕΚ (photos)

Δύσκολα θα βρεις τις αμέσως προηγούμενες μέρες κάποια στην οποία… να μην γράφτηκε ιστορία για την ΑΕΚ. Ωστόσο πίσω από την μεγάλη ιστορία της κοσμογονίας με την έναρξη της λειτουργίας του γηπέδου, υπάρχουν και πολλές μικρότερες.

Από αυτές, η πιο σπουδαία ίσως, είναι του Ηλία Πάμπορη , του Κύπριου Ενωσίτη, που ξεκίνησε από το Κουρσκ της Ρωσίας όπου σπουδάζει, έφτασε στην Εσθονία και περνώντας από Ταλίν, Παρίσι, Μιλάνο, προσγειώθηκε στην Αθήνα για να βρεθεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, αλλά και το πρώτο ματς της ΑΕΚ, στο νέο μας γήπεδο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δε μπορούσε παρά να αναζητήσει τον Ηλία. Τον βρήκαμε και τον καλέσαμε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στην OPAP ARENA, εκεί που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά, τόσο τον Ματίας Αλμέιδα, όσο και τον Μπρούνο Άλβες. Ο τεχνικός της ομάδας μας μάλιστα, μετά το ματς με τον Ιωνικό στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ηλία, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πάθους για την ΑΕΚ.

Από την πλευρά μας, με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Ηλίας που πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν ήδη κάτοχος κάρτας διαρκείας, θα πάρει ως δώρο άλλη μία σε VIP θύρα.