AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

H αφηγήτρια της ΑΕΚ ΒC στο ΠΠΙΕΔ

Tην Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, πραγματοποιείται στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κεντρική εκδήλωση της ΑΕΚ BC, «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης».

Η εκπαιδευτικός, Κυρία Κωνσταντίνα Σόγια, εμπνευσμένη επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, θα πρωταγωνιστήσει στη δραματοποιημένη αφήγηση αυθεντικών μαρτυριών Μικρασιατών δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, προσδίδοντας συναισθηματική ένταση και φωτίζοντας αλήθειες για την εθνική τραγωδία.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δράσεις της ΑΕΚ BC πραγματοποιούνται με την (πολύτιμη) συνεργασία των Φίλων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. – ΑΕΚ)

Ποια είναι η Κυρία Κωνσταντίνα Σόγια:

Από γονείς Μικρασιάτες, πρόσφυγες πρώτης γενιάς της Ν. Φιλαδέλφειας η Κωνσταντίνα Σόγια είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων, πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων και απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Γιώργου Ευγενικού.

Μέσα από διοικητικές θέσεις στη Διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004, στο Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας και τη συνεργασία της με τον Νομικό Σύμβουλο του Εμπορικού Τμήματος της Γαλλικής Πρεσβείας (Κ.Καραγκούνης & Συνεργάτες) η Κωνσταντίνα Σόγια απέκτησε εμπειρία οργάνωσης σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Εμπειρία σχεδιασμού και υλοποίησης βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με άξονα το παραμύθι στην ελληνική και γαλλική γλώσσα απέκτησε μέσα από τη συνεργασία της με Κέντρα Ξένων Γλωσσών και το Σπίτι των Παραμυθιών.

Ως βοηθός της Κλινικής Ψυχολόγου, Καθηγήτριας Παντείου Πανεπιστημίου Κλαίρης Συνοδινού ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα παιδικού αυτισμού και μετά την επιμόρφωση που δέχθηκε από το Ε.Κ.Π.Α σε θέματα ειδικής αγωγής και αναπτυξιακών διαταραχών ήρθε κοντά στα Παιδιά με Αναπηρία της Λέσχης Παιγνιοθήκης της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Μοιράστηκε τα παραμύθια και τις ιστορίες της μαζί τους και ανέλαβε τη θέση της Υπεύθυνης Τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία του Δήμου Χαλκηδόνας και όμορων Δήμων.

Ως επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής, η Κωνσταντίνα Σόγια παρουσιάζει σε Δήμους και πολιτιστικούς φορείς λαογραφικές ταινίες και μουσικές αφηγηματικές παραστάσεις σε συνεργασία με διακεκριμένους φιλολόγους (Θοδωρή Κοντάρα & Διονύσιο Λεϊμονή), συγγραφείς (Κωνσταντίνο Νίγδελη, Μαρίτσα Σαριντζιώτου-Σπύρου και Κακογιαννάκη Ευφροσύνη), μουσικούς Ηaig Yazdjian, Θεολόγο Παπαπνικολάου, Λευτέρη Μαυρομμάτη και τις ερμηνεύτριες Στέλλα, Κονιτοπούλου, Αγγελική Κονιτοπούλου & Νάντια Καραγιάννη καθώς και τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας με σκοπό τη διάσωση και τη διάδοση της μικρασιατικής κουλτούρας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.