AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματιές σε Σαλσίδο, προτάθηκε ο Μαξίμοβιτς

Η πιο… hot θέση στην ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Το όνομα του Κάρλος Σαλσίδο βρίσκεται στην κιτρινόμαυρη ατζέντα, ενώ αυτό του Νικόλα Μαξίμοβιτς έχει προταθεί.

Ο πρώτος είναι 28 ετών Μεξικανός διεθνής στόπερ, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από το Τορόντο όπου πήγε μόλις τον περασμένο Φλεβάρη υπογράφοντας ως το 2024, ενώ και η ομάδα του δεν φαίνεται να “καίγεται” για να τον κρατήσει. Ήδη προ ημερών μάλιστα έκανε κίνηση για να βρει τον αντικαταστάτη του, αποκτώντας τον Ντομένικο Κρισίτο.

Ο Σαλσίδο “εξιτάρει” τόσο τον Ματίας Αλμέιδα, όσο και τους ανθρώπους της Ένωσης. Μέχρι στιγμής μετράει συνολικά 15 συμμετοχές με τους Καναδούς, οι 13 στο MLS. Με 48 παρουσίες στο ενεργητικό του στην εθνική του ομάδα, ο Μεξικανός στόπερ κουβαλάει ένα πολύ καλό βιογραφικό, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Φιορεντίνα (2016-17) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2018-19), ενώ την προηγούμενη τριετία αγωνίστηκε στην Τίγκρες.

Ο δεύτερος ύψους 1,93 μ. είναι επίσης διεθνής στόπερ, Σέρβος. Η χρηματιστηριακή του αξία από τα 18.000.000 ευρώ που ήταν πριν από δύο χρόνια έχει πέσει στα 2.500.000 ευρώ, ενώ πέρυσι έλυσε την τελευταία στιγμή το συμβόλαιό του με τη Νάπολι και υπέγραψε στην Τζένοα ως ελεύθερος. Μάνατζέρ του είναι ο πολύ γνωστός Φάλι Ραμαντάνι.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έγραψε 14 συμμετοχές, ενώ 4 μήνες ήταν τραυματίας. Έχει συμβόλαιο ως το 2025 με την Τζένοα αλλά δεν θέλει να την ακολουθήσει στη Serie B. Ο Μαξίμοβιτς προτάθηκε στην ΑΕΚ. Έχει συμβόλαιο 800.000 ευρώ συν μπόνους. Από την ΑΕΚ προβληματίζονται για την περίπτωσή του.