ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έγινε είδωλο στη Χιλή και λατρεύτηκε ο Μπουονανότε

Τη σεζόν 2015-2016 ο Ντιέγκο Μπουονανότε φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά δεν είχε την επίδοση που θα περίμεναν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Ωστόσο η καριέρα του πήρε τα πάνω της όταν πήρε μεταγραφή στη Χιλή και συγκεκριμένα στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Χιλής έστειλε αποχαιρετιστήριο μήνυμα μόλις γνωστοποιήθηκε η αποχώρηση του από την Κατόλικα. Μάλιστα συνδέθηκε τόσο πολύ με τη χώρα που απέκτησε το 2021 και τη χιλιανή υπηκοότητα!

Έξι χρόνια πέρασε στην Κατόλικα ο Ντιέγκο Μπουονανότε , αποφάσισε να μετακομίσει στο Περού και την Σπόρτινγκ Κριστάλ, αφήνοντας πίσω του εννέα τίτλους.

Ο Αργεντινός σκόραρε 29 γκολ και μοίρασε 30 ασίστ στα 169 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον χιλιανό σύλλογο, αποχαιρέτησε δακρυσμένος τον κόσμο και ο πρόεδρος της Χιλής – και φίλαθλος της Κατόλικα – Γκαμπριέλ Μπόριτς του έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα.

“Αγαπητέ Ντιέγκο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα μας λείψεις. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για την ομάδα μας και το πείσμα που είχες σε δύσκολες στιγμές. Για το ταλέντο σου και τις πολλές χαρές που μας έδωσε”, έγραψε ο πρόεδρος της Χιλής και ένωσε τη λύπη του για την αποχώρηση του Μπουονανότε με αυτή των χιλιάδων φιλάθλων της Κατόλικα.