Αλμέιδα: Γκολτζής ο Αραούχο

Με εγκωμιαστικά λόγια για τον Σέρχιο Αραούχο μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο προπονητής της ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στον D Sports Radio 103.1 της πατρίδας του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον μοναδικό συμπατριώτη του στην ομάδα.

«Είναι ο μoναδικός Αργεντίνος που έχουμε. Είναι ένας καλός παίκτης και γκολτζής. Γνωριστήκαμε και ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν» τόνισε για τον Τσίνο.

Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός ότι όπου πάει παίρνει πάντα όλους τους συνεργάτες στο τεχνικό του τιμ. «Είμαστε μια αθλητική οικογένεια. Μετακινούνται με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Όπου πάω παλεύω να τους έχω μαζί μου. Είναι πολύ σημαντικό για τη δουλειά μου. Είναι μια ομαδική δουλειά. Δεν μπορείς να κάνεις όλα τα πράγματα μόνος σου. Το τεχνικό τιμ σε βοηθάει σε διάφορα πράγματα στη δουλειά σου» τόνισε.

Για την κριτική που ασκείται στον Μέσι είπε: «Βλέπω την Εθνική Αργεντινής στην καλύτερή της στιγμή. Ήταν άδικο για ασκηθεί κριτική στον Μέσι επειδή δεν κατέκτησε έναν τίτλο. Τώρα πολύ που τον κριτίκαραν σταμάτησαν να το κάνουν. Ο Μέσι έχει αλλάξει νοοτροπίες», σχολίασε, ενώ μιλώντας για την ομάδα του Μπιέλσα προ 20ετίας πρόσθεσε: «Νομίζω πως στην ομάδα του Μπιέλσα το 2002 της έλειπε ένας παίκτης που θα έκανε τη διαφορά. Ήταν μια αρκετά καλή ομάδα, με παίκτες που είχαν ιεραρχία, αλλά της έλειπε το κάτι διαφορετικό».

Ο Αλμέιδα, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για το αν θα σκεφτόταν κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, με τον ίδιο ωστόσο να κλείνει την πόρτα, κάτι που το είχε κάνει και σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Δεν σκέφτομαι την επιστροφή μου στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία οι κύκλοι κλείνουν. Πολλές φορές η καρδιά θέλει να σε πάει και κάποιες φορές είναι καλύτερο να πεις, φτάνει».