Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ
Ο άνθρωπος της μανατζερικής πιάτσας, Ευάγγελος Μίχος έχει όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ.
Διαβάστε τις Μιχείες του:
1/ΑΛΜΕΙΔΑ: ο Γκατσίνοβιτς αρχικά δεν ήταν δική του επιλογή αλλά έγινε στην πορεία. Συγκεκριμένα, όταν ο διεθνής Νοτιοκορεάτης χαφ Χουάνκ Ιν Μπέομ (μαζί με τον Πινέδα οι δυο πρώτες επιλογές του Αργεντινού κόουτς) αρνήθηκε να έρθει στην Ελλάδα, από τις εναλλακτικές που του προτάθηκαν, ξεχώρισε τον Σέρβο μέσο. Σε σημείο όμως, ο “Γκάτσι” να λογίζεται ΠΛΈΟΝ όχι απλώς ως μεταγραφή έγκρισης αλλά και επιλογής του Ματίας Αλμέιδα. Ακόμη και όταν ο Κουχάρσκι φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως με το ποσό που θα κοστίσει ο Σέρβος, μπορούσαν ίσως να βρούν καλύτερό του, ο Αργεντινός κόουτς ήταν απόλυτος πως αυτός του κάνει κι αυτόν θέλει! Επέμενε δηλαδή στον Γκατσίνοβιτς και η επιθυμία του έγινε…πράξη!
2/ΚΟΥΧΑΡΣΚΙ: στην μανατζερική πιάτσα κυκλοφορεί πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ προτιμούσε άλλον μέσο, που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, αντί του Γκατσίνοβιτς. Θυμίζω πως τις προηγούμενες ημέρες γράφτηκε πως η Ένωση ήταν στο “κυνήγι” του διεθνή Αυστραλού, βοσνιακής καταγωγής, Αϊντίν Χρούστιτς, της Αιντραχτ Φρανκφούρτης. Όπως φαίνεται τελικά ο Κουχάρσκι πήγε…πάσο και συμφώνησε με την επιλογή Αλμέϊδα…
3/ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ: στην Χοφενχάϊμ για την νέα σεζόν είχε αποδοχές 1.200.000 ευρώ και για να συνεχίσει να παίζει μπάλα στην Ελλάδα (ανεξαρτήτου ομάδας), από τον Μάϊο ζητούσε – αδιαπραγμάτευτα – συμβόλαιο που θα έγραφε μπροστά … ένα (1) εκατομμύριο συν μπόνους στόχων! Επίσης, για να συμφωνούσε εκτός από το οικονομικό θα έπρεπε πρώτα να μιλήσει και με τον προπονητή της υποψήφιας νέας του ομάδας, ώστε να ακούσει/ξέρει το…πλάνο του. Το έκανε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον περασμένο Γενάρη, το ίδιο έκανε και με τον Ματίας Αλμέϊδα στα μέσα Ιουνίου. Τότε είχε πειστεί για τον Παναθηναϊκό, τώρα για την ΑΕΚ ο Γκατσίνοβιτς…
4/”ΚΛΟΠΗ”: η ΑΕΚ όντως πήγε να τον… κλέψει στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όταν τέλη Γενάρη δεν είχε βρει ποιοτικό μέσο που έψαχνε από τον…Νοέμβριο και πληροφορήθηκε πως ο Γκατσίνοβιτς ερχόταν για τον Παναθηναϊκό. Τότε θα μιλούσαμε όντως για “αρπαγή Γκατσίνοβιτς”, στο τωρινό τάιμινγκ όμως, η “αρπαγή Γκατσίνοβιτς” είναι απλά… επικοινωνία που πουλάει! Γιατί ο Σέρβος ήταν δανεικός στο “τριφύλι”, χωρίς οψ ιόν αγοράς, αποτελούσε δηλαδή ιδιοκτησία Χοφενχαιμ και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας τον ήθελαν μεν – βασική τους προτεραιότητα αποτελούσε, για την ακρίβεια – αλλά σε καμία περίπτωση, από τον Μάϊο μέχρι σήμερα, έφτασαν κοντα σε deal είτε με την πλευρά του άσου, είτε με το γερμανικό κλαμπ. Οπότε δεν υφίσταται καμία “αρπαγή” γιατί ούτε παίκτης του Παναθηναικού είναι ο “Γκάτσι”, ούτε είχαν συμφωνήσει μαζί του ή με την ομάδα του. Απλά…ανατροπή, θα το ονόμαζα όλο αυτό. Τι, όχι;
5/ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ: δεύτερη σερί σεζόν να τον άφηνε δανεικό στον Παναθηναϊκό δεν… έπαιζε στην καμία. Το ξεκαθάρισε αυτό πρώτα στον Μαλένοβιτς και στην συνέχεια στον άνθρωπο του Αλαφούζου που μπήκε στην υπόθεση, παρακάμπτωντας έτσι τον ατζέντη του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει – με “εξουσιοδότηση” από τον Παναθηναϊκό – να κάνει όλη την “δουλειά”/διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς. Το μόνο που συζητούσε η Χοφενχάιμ, για δανεισμό, ήταν να πληρωθεί ένα καλό loan fee τώρα και το καλοκαίρι του 2023 να έμπαινε από πλευράς ‘πράσινων” ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ οψιόν αγοράς του 27χρονου Σέρβου μέσου! Επίσης, εξ αρχής – κόντρα στα γραφόμενα σε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ – η Χοφενχάιμ είχε ενημερώσει τον Γκατσίνοβιτς και τον ατζέντη του, πως δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα για την νέα σεζόν της Μπουντεσλίγκα και πως θα έπρεπε να βρουν ομάδα εντός ή εκτός Γερμανίας. Αν βέβαια πήγαινε… Αύγουστος και δεν είχαν προτάσεις για την πώληση του, ενδεχομένως στην γερμανική ομάδα να συζητούσαν – τότε – για τον δανεισμό του. Και πάλι όμως, θα απέκλειαν τον Παναθηναϊκό, κάτι για το οποίο ήταν κάθετοι και λόγω δική τους πολιτικής/δεοντολογίας…
6/ΜΑΛΕΝΟΒΙΤΣ: ο Σέρβο -Ελβετός αμφιλεγόμενος ατζέντης είναι αλήθεια πως τον περασμένο Γενάρη, έχοντας ήδη τον Τσούμπερ στην ΑΕΚ (αλλά και τον Γέφτιτς), κατά βάθος δεν ήθελε να της πάει και τον Γκατσίνοβιτς. Τους τον είχε θέσει στα υπ όψιν αλλά ούτε… πίεσε και μάλλον τους “κοίμισε” λέγοντας πως ο Μιγιάντ δεν θέλει να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς και προτιμούσε να ανοίξει μια ακόμη Μπιγκφοράτη …πόρτα, όπως του Παναθηναϊκού. Για αυτό προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τους… φίλους του Κονέ – Παπαδημητριου τον Γενάρη στην υπόθεση Μπαλάντα (από την Μπρίζ) αλλά όταν του ζητήθηκε/σχεδόν απαιτήθηκε – στην … εκπνοή του Ιανουαρίου – από την Ένωση (με το…αζημίωτο) να χαλάσει την δουλειά του “Γκάτσι” με τον Παναθηναϊκό και να τους πάει τον πελάτη του, αυτός επικαλέστηκε/δικαιολογήθηκε πως ο παίκτης είχε πειστεί από τον Γιοβάνοβιτς και δεν μπορούσε να κάνει κάτι…
7/ΜΑΛΕΝΟΒΙΤΣ: δεν ξέρω αν στην πορεία έκανε… κωλοτούμπα ή προστάτεψε τα συμφέροντα του. Άλλωστε στην ελληνική πιάτσα agents υπάρχουν συνάδελφοι του που υποστήριζαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν τελευταία στιγμή πήγε να χαλάσει το deal του Τσούμπερ με την ΑΕΚ, πως δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη αφού εύκολα μπορεί να σε “πουλήσει” εφόσον προκύψει μεγαλύτερο κέρδος ή καλύτερη προοπτική. Η Ένωση πάντως, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, κερδισμένη βγαίνει με τους πελάτες του Μαλένοβιτς. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως άλλα συμφώνησε τον Μάϊο ο Παναθηναϊκός με τον Μαλένοβιτς για τον χειρισμό της υπόθεσης παραμονής του Γκατσίνοβιτς και στην πορεία άλλαξαν τα… δεδομένα. Κάνοντας και…δεύτερες σκέψεις και βγάζοντας μια αμφισβήτησε/επιφυλακτικότητα προς το πρόσωπό του. Προφανώς και στο “τριφύλλι” δεν… μέτρησαν σωστά τον agent Μαλένοβιτς, ο οποίος εδώ και σχεδόν 20 ημέρες είχε προτείνει τον Γκατσίνοβιτς και στους δυο “δικέφαλους”. Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε κυρίως λόγω… μεταγραφικού μοντέλου Μπότο (να αποκτάει παίκτες μέχρι 26 χρόνων με μεταπωλητική αξία), στην ΑΕΚ όμως, ήταν κάτι παραπάνω από…ευπρόσδεκτος.
8/ΠΟΣΑ: ο Γκατσίνοβιτς είχε κοστίσει στην Χοφενχάιμ 3.000.000 ευρώ, αγορά το 2020. Δυο χρόνια πριν από την λήξη του συμβολαίου του, το γερμανικό κλαμπ τον κοστολογούσε με 1.800.000, βρέθηκε να τον διαπραγματεύεται με 1.500.000 αλλά ο Μαλένοβιτς το “πάλευε” στο 1.200.000 συν μπόνους στόχων για την Χοφενχάιμ. Ακόμη κι αυτά απείχαν αρκετά από τα 800 χιλιάρικα που φέρεται να διέθετε για την αγορά του ο Παναθηναϊκός (στην αρχή, γιατί μετά το γύρισε σε νέο δανεισμό του). Οι “πράσινοι” βέβαια δεν κάλυπταν και τα θέλω του Γκατσίνοβιτς για ετήσιες αποδοχές, σε αντίθεση με την ΑΕΚ όμως, που τα βρήκε με την πλευρά του διεθνή Σέρβου μέσου, καλύπτοντάς τις απαιτήσεις του για 7ψηφιο νούμερο!!
9/ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: λόγω του νέου γηπέδου και των ακριβών τιμών στα εισιτήρια διαρκείας έχει ζητήσει μεταγραφές παικτών που εκτός από ποιότητα/χαρακτηριστικά/κόστος θα είναι και γνωστά ονόματα, θα κάνουν γκελ στον κόσμο. Ο Γκατσίνοβιτς, λοιπόν, έχει όλο το πακέτο. Κι αγωνιστικά κάνει 100% στον Αλμέιδα και επικοινωνιακά θα σηκώσει μεγάλο θόρυβο αφού τον στερείς από τον ανταγωνιστή σου Παναθηναϊκό στον οποίο ήταν υπερ πολύτιμος και γνωστός είναι στο ελληνικό κοινό (ξέρουν όλοι τι να περιμένουν και πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής)…
10/ΠΙΝΕΔΑ – ΓΙΟΝΣΟΝ: η απόκτηση του Γκατσίνοβιτς δεν θα επηρεάσει τις μεταγραφικές υποθέσεις των δυο άλλων εν ενεργεία διεθνών μέσων. Ο Μεξικάνος είναι η “καψούρα” του Αλμέιδα, ο Δανός “κόφτης” πολύτιμος για να στηρίξει το πλάνο του. Ακόμη πάντως κι αν ένας ή κανένας από τους Πινέδα/Γιόνσον δεν αποκτηθεί, το μόνο βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για αντίστοιχες περιπτώσεις. Δηλαδή για μέσους που το κασέ τους θα είναι plus του 1.000.000 ευρώ. Κι αυτό Χ 3!! Δηλαδή πάει η ΑΕΚ με Γκατσίνοβιτς – Πινέδα – Γιόνσον να φτιάξει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια τόσο…ακριβή 3άδα στα χαφ. Με συνολικές καθαρές ετήσιες αποδοχές που υπολογίζονται μεταξύ 3 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ! Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια εννοείται πως “ξεχνάμε” τον Κριχόβιακ!!