AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του «Welcome Through Football»

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού προγράμματος “Welcome Through Football”, στο οποίο συμμετέχει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε τρία φιλικά παιχνίδια με τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες του Δικτύου μας Φοίβο – Αιόλου, Ερμή Άνω Λιοσίων, αλλά και τον Αστέρα Βύρωνα που τα φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις τους.

Ο σκοπός αυτών των φιλικών αγώνων ήταν να αναδείξουν για ακόμη μία φορά ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα ή να προερχόμαστε από την ίδια χώρα, να έχουμε την ίδια θρησκεία ή το ίδιο χρώμα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι.

Τα παιδιά του “Welcome Through Football” έκαναν νέους φίλους και υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν μαζί στο μέλλον με τα παιδιά των Ακαδημιών, που τα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και τα έκαναν να νιώσουν μέλη της ίδιας ομάδας.

Την πετυχημένη υλοποίηση της πρώτης προπονητικής φάσης του προγράμματος εκπόνησαν ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Δικτύου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ηλίας Κυριακίδης και ο προπονητής της Κ12 της Κεντρικής Ακαδημίας Στέλιος Ορφανίδης, με την πολύτιμη βοήθεια των προπονητών από τις Ακαδημίες του Δικτύου μας (Ερμής Άνω Λιοσίων, Α.Ε.Πικερμίου, Χαραυγή-Υμηττός, Φοίβος – Αίολος/Γλυφάδας, Atlas FC.)

Η δεύτερη φάση του προγράμματος «Welcome Through Football», το οποίο έχει σκοπό την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, μέσω του ποδοσφαίρου, θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες, πάντα σε συνεργασία με την Athens Comics Library.