AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνησε η συναρμολόγηση του ατσάλινου αετού παρουσία Ενωσιτών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ούγγρος γλύπτης Gábor Miklós Szőke έφτασε σήμερα στην Αθήνα με όλο το τιμ του, προκειμένου να πιάσει δουλειά για τη συναρμολόγηση του Αετού που θα στολίζει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε και το πρώτο φορτηγό με κομμάτια του γλυπτού του ατσάλινου αετού με άνοιγμα φτερών 13 μέτρα και ύψος 7,5, ο οποίος θα δεσπόζει μπροστά στην πλατεία με το κτίριο με τα μουσεία, εκεί που βρισκόταν η παλιά Σκεπαστή.

Αμέσως, ξεκίνησε η μεταφορά τους από την νταλίκα, με τα φτερά να βγαίνουν πρώτα και να παίρνουν θέση σε συγκεκριμένο χώρο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό, αφού από αύριο Παρασκευή (3/6) το μεσημέρι περίπου στις 12:00 αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση και η συναρμολόγηση που θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

Αύριο Παρασκευή (3/6) αναμένεται να φτάσουν και άλλα φορτηγά με τα υπόλοιπα κομμάτια. Ο κόσμος παρ’ ότι υπήρξε καθυστέρηση στην άφιξη, έδωσε δυναμικό παρών και… γέμισε την πλατεία, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι Ενωσίτες κατέφθαναν για να απολαύσουν το θέαμα, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η μεταφορά από τα φορτηγά, αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ φωτογραφήθηκαν με τα τεράστια φτερά του αετού.