AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματίας Αλμέιδα, ο εκλεκτός!

Η τελική απόφαση πάρθηκε! Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ με συμβόλαιο 1.200.000 ευρώ ετησίως για δύο ή τρία χρόνια συν μπόνους, με τους έξι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ και με την απαίτηση να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει λάτιν και επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά φυσικά και πιο aggressive.

Η απάντηση που περίμενε μέχρι σήμερα η διοίκηση της Ένωσης από τον Ρούντι Γκαρσία ήταν αρνητική, καθώς ο Γάλλος τεχνικός ζήτησε κι άλλο χρόνο για να απαντήσει μέχρι τα μέσα Μαΐου. Ο Ιβάν Λέκο είχε “καεί” από το παρελθόν του και ο… προπονητής – έκπληξη φαίνεται πως διστάζει να έρθει στην ΑΕΚ.

Έτσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε την απόφαση να προχωρήσει με τον 48χρονο Αργεντίνο τεχνικό, ο οποίος θα παρακολουθήσει και τα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ για να βγάλει πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Μαζί με τους Αλμέιδα έρχονται και οι έξι συνεργάτες του, οι οποίοι είναι οι εξής:

Ομάρ Ζαρίφ

Ο Ομάρ Ζαρίφ είναι ο άμεσος συνεργάτης του Αλμέιδα. Γεννημένος στο Μπουένος Άιρε, ο Ζαρίφ έχει πίσω του μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Γνώρισε τον Αλμέιδα όταν είχε αναλάβει την Μπάνφιλντ και αυτός αγωνιζόταν εκεί ως εξτρέμ. Στα μέσα του 2015 κρέμασε τα παπούτσια του και μπήκε στο τεχνικό επιτελείο. Ακολούθησε τον Αλμέιδα στη Γουαδαλαχάρα αλλά και στο Σαν Χοσέ. Τους συνδέει βαθιά φιλία και είναι το δεξί του χέρι.

Ντάνιελ Βέγα

Ο δεύτερος βοηθός του Αλμέιδα που θα τον ακολουθήσει στην Ελλάδα. Ήταν γκολκίπερ στους Earthquakes για τρία χρόνια και είχε δουλέψει με τον Αργεντίνο. Στις 11 Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε ότι μπαίνει στο τιμ του. Τον επέλεξε ο ίδιος ο Αλμέιδα. Έχει γεννηθεί στο Νεουκέν της Αργεντινής και ως τερματοφύλακας πέρασε μια διετία (2013-15) από την Ανόρθωση.

Κάρλος Ρόα

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ που υπήρξε βασικός στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων του Αλμέιδα. Γνωρίστηκαν στη Ρίβερ και η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2015 όταν και τον πήρε στην Γουαδαλαχάρα.

Γκίντο Μπονίνι

Ο γυμναστής Γκίντο Μπονίνι προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα. Ο πατέρας του, Λουίς Μαρία συνεργάζεται για πάνω από 20 χρόνια με τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Γκίντο Μπονίνι είναι από τους πιο «πιστούς» συνεργάτες του Αλμέιδα. Ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί στη Ρίβερ και τον έχει ακολουθήσει σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί.

Φάμπιο Άλβαρες

Κινησιολόγος ο Φάμπιο Άλβαρες συνεργάζεται με τον Αλμέιδα από το 2017 όταν ήταν προπονητής στη Γουαδαλαχάρα. Θεωρείται εξπέρ στο είδος και έχει δουλέψει στο Sport Medical Center ως συνεργάτης της Adidas για την αποκατάσταση τραυματισμένων αθλητών τένις, χόκεϊ και φυσικά ποδοσφαίρου.

Αγουστίν Σαλασάρ

Επισήμως στην ομάδα του Σαν Χοσέ έχει τον τίτλο του υπεύθυνου επικοινωνίας με το τεχνικό τιμ. Ουσιαστικά είναι μεταφραστής και συνεργάτης του Αλμέιδα. Κάθεται στον πάγκο και είναι από τα πλέον… ενεργά μέλη του επιτελείου την ώρα των αγώνων. Ο Σαλασάρ είναι ο σύνδεσμός της ομάδας με τον προπονητή.

Από δεξιά προς αριστερά: Αγουστίν Σαλασάρ, Ομάρ Ζαρίφ, Ματίας Αλμέιδα, Ντάνιελ Βέγα, Φάμπιο Άλβαρες, Γκίντο Μπονίνι, Κάρλος Ρόα.