AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κερδίζει έδαφος ο Αλμέιδα για τον πάγκο της ΑΕΚ

Η αναζήτηση προπονητή για την ΑΕΚ συνεχίζεται. Από το AEK24HOURS σας είχαμε αποκαλύψει ότι ο νέος εκλεκτός για τον κιτρινόμαυρο πάγκο θα ανακοινωθεί τον Μάιο και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή ο Ματίας Αλμέιδα κερδίζει πόντους και έδαφος.

Ο 48χρονος Αργεντίνος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τη Σαν Χοσέ όπου βρισκόταν από το 2018. Μάλιστα έχει κάνει και τον πρώτο κύκλο των επαφών με την ΑΕΚ, ο οποίος είναι πετυχημένος, με αποτέλεσμα να μένουν οι τελικές συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ερωτηματικό είναι ότι δεν έχει αντίστοιχο βιογραφικό όπως αυτό του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, του Ντι Φραντσέσκο, του Ρούντι Γκαρσία και αυτό δημιουργεί ενστάσεις στον κόσμο της ΑΕΚ που περιμένει κάτι καλύτερο για την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την καλή του άποψη για τον Ματίας Αλμέιδα μετέφερε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ, αλλά και όχι μόνο. Οι επαφές που υπήρξαν με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προοπτική συνεργασίας με τον συγκεκριμένο προπονητή.

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να πάρει το ρίσκο της επιλογής να δουλέψει στην Ευρώπη. Ρίσκο όμως αν τελικά επιλεχθεί ο Αλμέιδα παίρνει και η ΑΕΚ. Για τον Αλμέιδα υπάρχει ενδιαφέρον και από την ομοσπονδία της Χιλής και η πρόταση που φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι αναφέρει επταψήφιο αριθμό.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ, στην οποία ήταν παίκτης όταν υποβιβάστηκε. Ως τεχνικός κατάφερε να την επαναφέρει και στα μέσα της πρώτης σεζόν στην μεγάλη κατηγορία έδωσε την θέση του στον Ραμόν Ντιάζ. Από τον κόσμο κρίθηκε άπειρος, σε αντίθεση με τον αντικαταστάτη του, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο αγαπητός προπονητής στην ιστορία της Ρίβερ.

Επειτα ο Αλμέιδα ανέλαβε τα ηνία της Μπάνφιλντ την οποία επίσης ανέβασε από την δεύτερη Εθνική και την διατήρηση στην πρώτη. Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2015 άνοιξε νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα, πιάνοντας δουλειά στο Μεξικό για λογαριασμό της Τσίβας Γκουανταλαχάρ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2017, 11 χρόνια μετά το τελευταίο της Τσιβας, το κύπελλο δύο φορές και το αντίστοιχο Champions League της Κεντρικής Αμερικής το 2018 για πρώτη φορά μετά το 1962!

Εξαργύρωσε την επιτυχία με ένα τεράστιο συμβόλαιο στo MLS με την ομάδα του Σαν Χοσέ, στην οποία όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ενδεχομένως θα περίμενε, καθώς η διοίκηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις που του δόθηκαν για μπάτζετ πρωταθλητισμού μετά την δεύτερη χρονιά. Στο παρελθόν το όνομά του απασχόλησε και την Παλμέιρας, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε στην περίπτωσή του και, καταλήγοντας τελικά στην περίπτωση του Αμπέλ Φερέιρα, το 2020. Ως παίκτης ο Αλμέιδα έκανε μεγάλη καριέρα, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Ρίβερ, Σεβίλλη, Λάτσιο, Ίντερ.