AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η διαιτησία με το έτσι θέλω άφησε εκτός τελικού την ΑΕΚ

Την ήττα και τον αποκλεισμό από τον ΑΝΟΓ υπέστη η γυναικεία ομάδα Πόλο της ΑΕΚ που στον Ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος ηττήθηκε με 8-7 έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Η «Ένωση» ήταν καλύτερη για περισσότερο από 2 οκτάλεπτα, βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 4 γκολ διαφορά, όμως τα λάθη στην άμυνα και στην επίθεση στην 3η περίοδο και οι άστοχες επιλογές στην τελευταία περίοδο, της στέρησαν την παρουσία στον Τελικό της διοργάνωσης.

Ακόμα κι έτσι, η ΑΕΚ θα είχε κατακτήσει την πρόκριση στον Τελικό, αν δεν είχε απέναντί της τη διαιτησία, η οποία στα πιο κρίσιμα σημεία βρέθηκε απέναντί της, σφυρίζοντας παραβάσεις οι οποίες ουδέποτε υπήρξαν.

Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έπαιξε ωραίο πόλο και έφτασε μία ανάσα από τη νίκη. Ωστόσο, τελικώς, έμεινε εκτός συνέχειας και πλέον στρέφει την προσοχή της στα Play Off της Α1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Στρατιδάκη άνοιξε το σκορ από τη θέση της φουνταριστού (1-0). Η ομάδα της Γλυφάδας ισοφάρισε με πέναλτι, για να ακολουθήσει ένα σερί 2-0 από την ΑΕΚ με τις Κώτσια και Ευφροσύνη Τσιμάρα για το 3-1 της περιόδου.

Στο β’ οκτάλεπτο, η ΑΕΚ είχε συνεχόμενες κερδισμένες αποβολές, ωστόσο δεν κατάφερνε να βρει δίχτυα. Τελικά, η Κώτσια με σουτ από τα 10 μέτρα τράνταξε τα αντίπαλα δίχτυα, σημειώνοντας το 4-1. Η Αρχοντάκη κάτω από τα δοκάρια, αλλά και η γενικότερη εικόνα του «Δικεφάλου» και στην άμυνα, κράτησαν το σκορ στο 4-1 για ώρα. Η Ευδοκία Τσιμάρα στο 1:44 πριν το ημίχρονο σκόραρε για το 5-1, με τον ΑΝΟΓ να μειώνει στην εκπνοή σε 5-2.

Άλλη ΑΕΚ παρουσιάστηκε με το ξεκίνημα του γ’ οκταλέπτου. Ο ΑΝΟΓ μείωσε αρχικά σε 5-3, ενώ ακολούθησαν 3 φάσεις στις οποίες η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρει γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τις αποβολές των «κιτρινόμαυρων» έφεραν το ματς στα ίσια (5-5, 4:48). Η Ευδοκία Τσιμάρα με άλλο ένα τρομερό τελείωμα από πλάγια θέση «έγραψε» το 6-5, όμως στο επόμενο λεπτό ο ΑΝΟΓ ισοφάρισε σε 6-6. 2′ πριν το τέλος της περιόδου, η Κάσι έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, με 6-7, 6:34 πριν το φινάλε. Ακολούθησε σωρεία χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν, με τις «κιτρινόμαυρες» να διαμαρτύρονται δικαίως για ορισμένες τραβηγμένες αποβολές και καταλογισμένα επιθετικά φάουλ. 2:20 πριν το τέλος, η ομάδα της Γλυφάδας πήρε «αέρα» 2 τερμάτων (6-8), με την Κάσι να μειώνει με την κόρνα της λήξης σε 7-8.

ΑΕΚ – ΑΝΟΓ 7-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 1-4, 1-2.

ΑΕΚ (Κική Λιώση): Αρχοντάκη, Πασκάλε 1, Κάσσαρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Τσιμάρα Ευφροσύνη 1, Τσιμάρα Ευδοκία 2, Γροζοπούλου, Τσουρή, Κοβάσεβιτς, Βαμβακάρη.

ΑΝΟΓ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου, Ειρήνη Νίνου 4, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.