AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρακίτσκι και Μπάστος για τα στόπερ της ΑΕΚ (videos)

Η μεταγραφή του Κριχόβιακ φαίνεται πως δεν θα είναι η τελευταία στην ΑΕΚ. Αυτό τουλάχιστον βγαίνει από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες. Ήδη στη λίστα της ομάδας που κοιτάει να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν δύο βαριά ονόματα. Αυτά των Ρακίτσκι και Μπάστος.

Πάμε να δούμε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά:

Ο 32χρονος Ουκρανός στόπερ, Γιάροσλαβ Ρακίτσκι έμεινε ελεύθερος προ ημερών από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από τον Γενάρη του 2019, έχοντας συνολικά 108 συμμετοχές και 7 γκολ. Με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Ρωσίας και μία φορά το Κύπελλο.

Η Ζενίτ τον αγόρασε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι ετήσιες απόδοχές του στην ρωσική ομάδα έφταναν τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή αξία του σύμφωνα με το transfermarkt κινείται στα 6 εκατ. ευρώ.

Ο Ρακίτσι είναι 57 φορές διεθνής με την Εθνική Ουκρανίας και υπήρξε συμπαίκτης για πολλά χρόνια, με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στην Εθνική ομάδα της χώρας τους και στην Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο πόλεμος που ξέσοασε στην Ουκρανία ανάγκασε τον Ρακίτσκι να ζητήσει από τη Ζενίτ να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του που έληγε τον Ιούνιο και να φύγει από τη Ρωσία, με το αίτημά του να γίνεται δεκτό.

Ο Ρακίτσκι έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το μεταγραφικό παράθυρο που άνοιξε η UEFA μέχρι τις 7 Απριλίου για τους ξένους παίκτες που παίζουν στη Ρωσία και να συμφωνήσει με την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Όσον αφορά τον Μπάστος στα 31 του πλέον αλλά στόπερ που μπορεί να παίξει σε πολύ καλό επίπεδο, το καλοκαίρι του 2016 η Λάτσιο έδωσε 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Ροστόφ. Δεν έπιασε όσο θα περίμεναν όλοι στην Ιταλία, πήγε μετά στην Αλ Αίν και δανεικός πίσω στη Ρωσία. Και κάπου εδώ μπαίνουν στο… παιχνίδι οι μάνταζέρ του. Ανήκει στην εταιρία του Φεντερίκο Παστορέλο, ο οποίος συνεργάζεται με τον Βίντσέντζο Καβαλιέρε. Ο Καβαλιέρε είναι ο ατζέντης του Μάρκο Λιβάια αλλά και του Στράτου Σβάρνα. Για ό,τι σημαίνει αυτό.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν πράγματι η ΑΕΚ κινηθεί για έναν εκ των δύο ή θα βρει κάποια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση…