AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρχισαν τα… όργανα για Τσούμπερ: Αμφιβολίες για το αν πρέπει να συνεχίσει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι!

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ποδοσφαιρικό… ξέσπασμα του Στίβεν Τσούμπερ τις πρώτες αγωνιστικές με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όμως μετά το παιχνίδι με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό άρχισε η καθίζησή του. Τώρα άρχισαν και οι αμφιβολίες για το αν πρέπει να συνεχίσει ή όχι στην Ένωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 30χρονος μεσοεπιθετικός στις 7 πρώτες συμμετοχές του μέτρησε 5 γκολ και 2 ασίστ, στις 23 που έχουν ακολουθήσει έχει μόλις 2 γκολ (απέναντι σε Ατρόμητο στο Περιστέρι και Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ) και 1 ασίστ (κόντρα στον Αστέρα στο ΟΑΚΑ).

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν τον βοηθά. Ούτε όμως βοηθά τον εαυτό του με αποτέλεσμα να κινείται σε ρηχά νερά. Είναι ενδεικτικό πως στα 11 ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό δεν έχει «γράψει» ούτε γκολ, ούτε ασίστ.

Έτσι λοιπόν άρχισαν τα… όργανα για το μέλλον του, δεδομένου ότι η οψιόν αγοράς του από την Άιντραχτ ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας με συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως αν η ΑΕΚ αποφασίσει να αγοράσει τα δικαιώματα του Τσούμπερ αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί υπογεγραμμένο συμβόλαιο μαζί του ως το 2025.

Προφανώς το μέλλον του θα κριθεί στο τέλος της σεζόν από τον προπονητή που θα αναλάβει να χτίσει την ΑΕΚ της νέας σεζόν. Εκείνος θα αξιολογήσει αν ο Τσούμπερ χωρά στα πλάνα του και δεν είναι απίθανο αν υπάρχει εισήγηση για παραμονή του Ελβετού, να συζητηθεί μείωση της οψιόν αγοράς από την Άιντραχτ. Όλα ακόμα είναι ανοιχτά.