AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λετιέρι: Καινοτόμος προπονητής ο Γιαννίκης, o κόσμος βλέπει τις μεγάλες δυνατότητες του

Ο βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη μίλησε στην Bild έπειτα από τη νίκη επί του Απόλλωνα και πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζίνο Λετιέρι:

 Για τον Στίβεν Τσούμπερ: “Φέρνει τη γερμανική σκληράδα που έχει μέσα του από την Bundesliga. Είναι πολύ αθλητικός και σταθερός στις μονομαχίες. Φέρνει και τα τρεξίματα πάνω κάτω ως ακραίος παίκτης. Οι ακραίοι παίκτες από εδώ έχουν προβλήματα στα μετόπισθεν. Έχει ό,τι χρειάζεται για να κρατά το ρυθμό του για 90 λεπτά. Έχουμε ξεκάθαρες διαδικασίες για το πού πρέπει να παίρνει μπαλιές, ώστε να μην είναι μακριά από την αντίπαλη εστία. Αν τον ξεκλειδώσουμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, τότε μπορεί και πρέπει να πάρει ρίσκα και να ντριμπλάρει αντιπάλους. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας. Νομίζω ότι είναι πολύ χαρούμενος με την αποστολή του στην ΑΕΚ. Είναι σημαντικό ότι ένας υποστηρικτής του είναι ο προπονητής”.

Για τον Γιώργο Τζαβέλλα: “Είναι πολύ δυνατός κεντρικός αμυντικός, δυναμικός στις μονομαχίες και επωφελούμαστε από την εμπειρία του. Δεν μου είπε ακόμα για το γκολ από τα 73 μέτρα (σ.σ. από τον καιρό που αγωνιζόταν στην Άιντραχτ)”.

Για το να δουλεύει με τον Αργύρη Γιαννίκη: “Έχουμε μία σπουδαία επαγγελματική σχέση. Μου δίνει πολλές ελευθερίες. Ο Άρτζι είναι πολύ καινοτόμος προπονητής και στην Ελλάδα ο κόσμος βλέπει μεγάλες δυνατότητες στο πρόσωπό του. Δυστυχώς, λόγω της αλλαγής προπονητή το φθινόπωρο, δεν έχουμε κάνει πραγματική προετοιμασία μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε πολύ χρόνο με την ομάδα”.

Για την παρουσία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα: “Στην Αθήνα μόνο έχουμε τρεις κορυφαίους συλλόγους, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και εμάς, συν τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί οι σύλλογοι είναι στο επίπεδο της Bundesliga. Μπορείς να δεις ότι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Άιντραχτ. Πάνω απ’ όλα, έπρεπε να νικήσουν στο δεύτερο παιχνίδι”.

Για το μέλλον του: “Είμαι σε συζητήσεις για επέκταση. Φυσικά, πάντα κοιτάω πίσω στη Γερμανία, στο σπίτι μου. Αλλά είναι κάτι ξεχωριστό να δουλεύω εδώ για έναν τόσο δυνατό σύλλογο όπως η ΑΕΚ”.

Για την κατάσταση του συλλόγου: “Αυτήν τη στιγμή είμαστε πίσω από τις πιο δυνατές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, και προσπαθούμε να τους κυνηγήσουμε. Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι, κάτι που αποτελεί μεγάλο βήμα και ένα σημάδι ότι θέλουμε να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής, η ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο όπως το Ολυμπιακό Στάδιο δεν είναι καλή. Έχουμε μία από τις πιο ηλικιωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Κάτι θα αλλάξει σίγουρα στο μέλλον. Αλλά ήδη έχουμε πολλούς διεθνείς στο ρόστερ”.