ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Άλκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που χθες, Τρίτη, παραδόθηκε ακόμη ένας ύποπτος στις αρχές. Από σήμερα έως και την Παρασκευή οι εμπλεκόμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία βασίστηκε όχι μόνο στα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί αλλά και στη μαρτυρία του 23χρονου ο οποίος ήταν ο πρώτος έσπασε και στην ουσία έδωσε και όλους τους υπόλοιπους. Με βάση τα όσα καταθέτει στη δικογραφία ο ίδιος και συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό της, περιγράφεται το πώς ακριβώς έγινε τόσο η δολοφονία του 19χρονου αλλά και η επίθεσή τους φίλους του, όπως μετέδωσε το OPEN.

Όταν βγήκαν από το Polo, τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;», και αυτοί απάντησαν «Άρης». Ταυτόχρονα βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν τα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας και στη συνέχεια στους άλλους τρεις, όρμησαν αυτοί που επέβαιναν στο Polo.

Πώς προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Παράλληλα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες. «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο, αναφέρεται στη δικογραφία. .

Παράλληλα γίνεται αναφορά στον οπλισμό με το οποίο έφτασαν στο σημείο όπου και προκύπτει ότι δράστες κατείχαν τρία μαχαίρια ένα δρεπάνι τέσσερα σιδερολοστούς καθώς επίσης και ένα στυλιάρι

Κάποια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους πήρε τηλέφωνο τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία είναι αυτός ο οποίος είχε περισσότερες επαφές με τις μικρότερες ηλικίες των χούλιγκαν και του είπε ότι ήθελαν να κάνουν μία καταδρομική και πόσους νεαρούς χούλιγκαν είχε στη διάθεσή του εκείνη την ώρα.

Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχω πάρα πολλούς αλλά δεν πειράζει μπορούμε να ξεκινήσουμε και να πάμε μόνοι μας.

Το αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες

Παράλληλα, σε σχέση με το αυτοκίνητο από το οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, στο βίντεο – ντοκουμέντο, εμφανίζονται δύο αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν σε κεντρικό δρόμο. Το τρίτο αυτοκίνητο, ένα Polo, το οποίο δε φαίνεται είναι το όχημα που είχε πάρει μέρος στη δολοφονική ενέργεια και το οποίο έστριψε στο στενό μπροστά στον Άλκη και τους φίλους του και απο το οποίο κατέβηκαν οι δράστες.

Παραδόθηκε ο δέκατος ύποπτος

Νωρίτερα, την Τρίτη, ακόμη ένας ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στις αρχές. Πρόκειται για έναν 25χρονο ελληνικής υπηκοότητας. Παραμένει ασύλληπτος ακόμη ένας ύποπτος που αναφέρεται στη δικογραφία για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Όπως μετέδωσε το έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για κάτοικο Αθήνας, ο οποίος είχε εμπλοκή σε συνδέσμους της πρωτεύουσας. Είναι άγνωστο το πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Πηγή: ethnos.gr