AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβαλε τέσσερα γκολ, μέτρησε το ένα και αποκλείστηκε στις καθυστερήσεις σε μια καταστροφική σεζόν

Η ΑΕΚ κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια να πετύχει τέσσερα γκολ, αλλά να μετρήσει μόνο το ένα ελέω VAR. Και σαν να μην έφτανε αυτό γνώρισε τον αποκλεισμό στις καθυστερήσεις με 1-2 στο ΟΑΚΑ. Πολύ καλό κοουτσάρισμα και στα δύο παιχνίδια από τον Αργύρη Γιαννίκη, που πήρε το… σκουφάκι του Λουτσέσκου αλλά το φάρδος της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν έχει προηγούμενο! Μια καταστροφική σεζόν τελείωσε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να φταίει πρώτος απ’ όλους όπως τόνισε πριν από λίγες μέρες.

Η Ένωση ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση. Ήταν, βέβαια, άτυχη ξανά, αφού όπως και στο ματς της Τούμπας είδαν ένα γκολ που σηκώνει συζήτηση να ακυρώνεται για οφσάιντ στο… χιλιοστό. Στο 15΄ από εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, ο Μήτογλου σκόραρε με προβολή, όμως στον επανέλεγχο της φάσης από τον VAR, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση. Η ΑΕΚ πήρε να ηνία μετά τα πρώτα 20-25 λεπτά, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητική. Γενικά σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο διεξήχθη ένα παιχνίδι με πολλές προσωπικές μονομαχίες, κυρίαρχο στοιχείο τη δύναμη και ελάχιστες -μάλλον «μηδενικές»- φάσεις.

Η ΑΕΚ σκόραρε ξανά. Στο 60′ με τον Μήτογλου και πάλι, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Στο 66΄ ο Τσιντώτας πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε φάουλ του Κούρτιτς στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ, ενώ στο 83΄ η Ένωση πήρε το προβάδισμα. Ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στο ύψος της περιοχής και ο αρχηγός Αντρέ Σιμόες με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο υπόλοιπο του αγώνα όμως δεν έδειχνε απειλητικός, μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε, ο Γιασμίν Κούρτιτς με απίθανο φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, χάρις στο εκτός έδρας γκολ που ισχύει ακόμα στις εγχώριες διοργανώσεις. Δύο λεπτά αργότερα, στο 90+7΄, ο Μιτρίτσα με ακόμα ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια.

AΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90΄ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (90+3΄ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο (90΄ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63΄ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90+3΄ Μουργκ), Τσιγγάρας (64΄ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82΄ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από τη έναρξη του αγώνα στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.