ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο και στους 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη (video)

Διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας και για τους οκτώ συλληφθέντες στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φίλου του Άρη που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν οι δύο φίλοι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 6 από τους 8 που συνελήφθησαν κρύβονταν σε σπίτια φίλων, ενώ οι ίδιοι δείχνουν έναν 21χρονο ως τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη. Σε δυο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι οι ορισμένοι είχαν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. Επιπλέον χθες κατασχέθηκε και δεύτερο όχημα, το οποίο ανήκει στον πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η ΕΛΑΣ αναζητά δύο ακόμα άτομα για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση. Ο ένας, ηλικίας 25 ετών, εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ ο δεύτερος είναι ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τους συλληφθέντες, η εμπλοκή τους στο έγκλημα της Χαριλάου διαπιστώθηκε από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, καταθέσεις, μαρτυρίες, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και συνομιλίες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για παρουσία περισσοτέρων από δύο οχημάτων στην επίθεση και συγκεκριμένα αναφέρουν πως τουλάχιστον ένα ακόμη όχημα υπάρχει σταθμευμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης και δεν φαίνεται στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με την δράση και την διαφυγή των δραστών, εκτιμώντας πως είναι 11-13 τα άτομα συνολικά που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τη δολοφονία του Άλκη το μεσημέρι της Δευτέρας αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση ενώπιων του εισαγγελέα, όπως άλλωστε έπραξε και απέναντι στους αστυνομικούς, όμως δεν έπεισε καθώς ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Το δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, του επέβαλε ήδη ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή, για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά των κατηγορούμενων εντός του Δικαστικού Μεγάρου, επικράτησε μεγάλη ένταση με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν καφέδες εναντίον τους και να επιχειρούν να τους λιντσάρουν. Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εμπόδισε τον εξαγριωμένο κόσμο να τους πλησιάσει. «Δολοφόνοι, καθάρματα! Ήταν παιδιά ρε! Να σαπίσετε στη φυλακή», φώναζαν από το πλήθος.