AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δέδας και Μαυροειδής για το Final Four του Κυπέλλου: Το μήνυμα που η ΑΕΚ είναι στην Κρήτη και τα δύσκολα στον… Ολυμπιακό!

Πεπεισμένος πως οι αθλητές του θα εμφανιστούν όπως πρέπει στο παρκέ του κλειστού στα “Δύο Αοράκια” της Κρήτης και θα βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Στέφανος Δέδας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς της Βασίλισσας μίλησε…

Για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Final-4: «Θέλουμε να εκφράσουμε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια μας που για μια ακόμη φορά είμαστε παρόντες ως ΑΕΚ σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η ομάδα μας κατέκτησε δύο φορές στο Ηράκλειο το Κύπελλο κι αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό να κάνουμε το καλύτερο στο φετινό Final 4.

Είναι σημαντικό να κάνουμε ως ελληνικό μπάσκετ αυτό που κάνουν οι προηγμένες χώρες. Είμαστε αγωνιστικά στην ελίτ, πρέπει να είμαστε και οργανωτικά και πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου.

Στον αυριανό ημιτελικό ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, έχει περισσότερη ποιότητα από μας, αλλά το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων και θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική κι αυταπάρνηση να σταθούμε στο παιχνίδι και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο, αλλά ήρθαμε με σκοπό να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό και αύριο κατά τις 22:00 θα δούμε τι άλλο έχουμε καταφέρει».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Για μας δεν αποτελούν είδηση πλέον οι απουσίες. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Ο αντίπαλος γνωρίζει τι γίνεται στο δικό μας στρατόπεδο κι εμείς γνωρίζουμε τι γίνεται στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ούτε εγώ ξέρω ακόμη ποιοι θα είναι διαθέσιμοι. Αύριο το πρωί θα καταστρώσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πλάνο μας».

Για το πώς προσεγγίζει η ΑΕΚ τη διοργάνωση: «Το Κύπελλο για μας ήταν μια όαση σε μια δύσκολη χρονιά, προκειμένου να δώσουμε προοπτική. Η νίκη επί του Περιστερίου στον προημιτελικό μάς έδωσε έναν στόχο, αλλά αυτό τελειώνει τώρα. Είναι ένα ή δύο ματς. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα σού δίνει περισσότερες ευκαιρίες, έχεις περισσότερο χρόνο και ειδικά εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε να δούμε έστω για 1-2 μήνες αυτό που προσπαθούσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Έχουμε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας κι αυτό είναι όλο».

Για τη σχέση του ημιτελικού με το πρόσφατο ματς πρωταθλήματος: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια στο πρωτάθλημα θα ήταν λίγο υπέρ μας για το αυριανό παιχνίδι. Όμως κρατώ ότι με ένα ρόστερ επτά παικτών παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων. Ο Σλούκας έδειξε την ποιότητά του και κέρδισε το ματς. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος. Μπορεί το ματς πρωταθλήματος να αποτελέσει οδηγό, αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ένας παίκτης του Ολυμπιακού να γίνει ηγέτης κι αυτό είναι το νόημα της μεγάλης ομάδας. Θα πρέπει αν είμαστε μέσα στο ματς, αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερη πρόβλεψη. Να είμαστε λίγο πιο καλοί στις προσαρμογές».

Για τον ρεαλιστικό στόχο της ΑΕΚ: «Για μας το Κύπελλο είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε λίγο τις εντυπώσεις σε μια δύσκολη χρονιά. Όχι να σώσουμε τη σεζόν, γιατί υπάρχουν ακόμη 3-4 μήνες. Θέλουμε να φτιάξουμε το ρόστερ όπως θέλουμε και να τρέξουμε ένα σερί. Η χρονιά είναι μεγάλη, το Final 4 είναι ένας μεγάλος σταθμός, αλλά δεν μένουμε εδώ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα έχουμε έναν προγραμματισμό για να φανεί στο τέλος των playoffs».

Μαυροειδής: “Θα δώσουμε τα πάντα ως ΑΕΚ”

“Θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό”, ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Μαυροειδή στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο αρχηγός της ΑΕΚ τόνισε:

“Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο, σε μια πόλη που πήραμε δυο Κύπελλα και θα θέλαμε να τριτώσει. Έχουμε προβλήματα, αλλά έχουμε μάθει να παίζουμε με τα προβλήματά μας. Θα παίξουμε σαν ΑΕΚ και θα δώσουμε τα πάντα. Ο αντίπαλός μας είναι μια τοπ ομάδα της Euroleague. Δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Πέρασαν 18 χρόνια για να γίνει Final Four, ήμασταν τότε μαζί με τον Πρίντεζη. Μακάρι στο μέλλον να γίνει και Final Eight. Υγεία και ελπίζω ο κόσμος να το ευχαριστηθεί”.

Για το αν οι δύο τίτλοι που έχει πάρει στην Κρήτη: “Είναι ξεχωριστά Κύπελλα για εμένα. Πήρα δύο Κύπελλα στον τόπο της καταγωγής μου. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα. Μακάρι να τριτώσει το καλό. Μακάρι να μου δώσει δύναμη η πατρίδα”.

Για το αν το κύπελλο είναι ικανό να σώσει τη σεζόν για την ΑΕΚ: “Ένας τίτλος δεν λέει κάτι για την ΑΕΚ για να σώσει τη χρονιά της. Ο στόχος της ομάδας ήταν να μπει στο νέο γήπεδο και να δημιουργήσει ένα νέο ρόστερ. Κανένα Κύπελλο ή κανένα τρόπαιο δεν σώζει τη χρονιά της ΑΕΚ”.