ΠΑΕ ΑΕΚ: Έχουμε ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP, κανένα θέμα με την Ευρώπη

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση για το πρόστιμο 1.500.000 ευρώ που της επιβλήθηκε από την UEFA, με αφορμή τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play.

Η θέση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. αναφέρει πως «πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πρόκειται για συμφωνημένο πρόστιμο όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της UEFA, στο οποίο προβλέπεται επίσης παρακράτηση 10% στα έσοδα από την επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει η Ενωση. Εννοείται πως αν διαπιστωθούν ξανά παρατυπίες δεν θα υφίσταται αντίστοιχος διακανονισμός, αλλά αυτόματα επιβάλλεται τιμωρία ενός έτους.