AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη

Ισόπαλη 9-9 αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα Πόλο της ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο στο Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για την 5η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Η «Ένωση» τα έδωσε όλα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, έδειξε τη δυναμική της και θα μπορούσε να φύγει και νικήτρια, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι 17″ πριν το φινάλε.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Πανιωνίου βρήκε πρώτη το γκολ, ανοίγοντας το σκορ. Η ομάδα της Κικής Λιόση δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, με την αντίπαλη γκολκίπερ να κατεβάζει ρολά. Η ισοφάριση άργησε αλλά ήρθε με πέναλτι της Κώτσια, 2:28 πριν το τέλος. Η απάντηση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν άργησε, καθώς 1:57 πριν τη λήξη της περιόδου έκανε το 2-1. Όμως, στην κόντρα η Τσιμάρα, 57″ πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 2-2.

1′ μετά την έναρξη του β’ οκταλέπτου, η Μαστρόκαλου έκανε το 2-3 και έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την «Ένωση». Στην επόμενη επίθεση του Πανιωνίου, η ΑΕΚ έκλεψε τη μπάλα και η Κώτσια μετά από πάσα-ασίστη της Τσιμάρα έκανε το 2-4, 6:25 πριν το ημίχρονο. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και με σερί 3-0, ανέτρεψαν το σκηνικό, εκμεταλλευόμενες τα λάθη της ΑΕΚ στην επίθεση (5-4). Η Κώτσια με πέναλτι ισοφάρισε σε 5-5 με το τρίτο προσωπικό της τέρμα.

Ο Πανιώνιος με την έναρξη της τρίτης περιόδου έκανε το 6-5, αλλά η Κάσι ισοφάρισε σε 6-6. Το 7-6 ήρθε για τον Πανιώνιο στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ή ακόμα και να περάσει μπροστά στο σκορ. Τελικά, 1′ πριν την κόρνα της λήξης η Στρατιδάκη έκανε το 7-7, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση μετά από νέο κλέψιμο η Κάσι σημείωσε το 7-8!

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η Τσουρή κάτω από τα δοκάρια κρατούσε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, όμως η άμυνα των «κυανέρυθρων κρατούσε το σκορ στο 7-8. Ο Πανιώνιος βρήκε δύο διαδοχικά τέρματα και ανέτρεψε το σκορ σε 9-8. 3′ πριν τη λήξη η Κάσι ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 9-9, βάζοντας «φωτιά» στα τελευταία λεπτά. Η Τσουρή 47″ πριν το τέλος της αναμέτρησης εκτινάχθηκε και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ, η Μαστρόκαλου πήρε την πάσα, γύρισε όμορφα για το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Πανιώνιος δεν πρόλαβε να βγάλει οργανωμένη επίθεση και το σουτ που επιχείρησε από το κέντρο σχεδόν της πισίνας δεν απείλησε ουσιαστικά.

Πανιώνιος ΓΣΣ – ΑΕΚ 9-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 2-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ (Γιώργος Κατσούλης): Τζούρκα, Σαφέτη , Μαυρωτά 2, Πουστινίκοβα 1, Κοτσάφτη 1, Ξανθοπούλου, Μπογκατσένκο 2, Λούδη Ευαγ. 3, Βαζαίου, Πετεινάτου, Παπαναστασίου Δημ., Καρυπίδου, Μήτσου, Λενίτση, Κελαδίτη.

ΑΕΚ (Κική Λιόση): Τσουρή, Πασκάλε 3, Κάσσαρη, Λούδη Αναστασία, Γαβαλά, Μαστρόκαλου 1, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 3, Κούμπρα, Τσιμάρα Ευδ. 1, Γροζοπούλου, Αρχοντάκη,Κοβάσεβιτς, Τσιμάρα Ευφ..