AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαθαίνει αντίπαλο στο Κύπελλο Ελλάδας η ΑΕΚ (video)

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδα, η οποία θα λάβει χώρα στις 12:00 στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή.

H AEK θα μάθει τον αντίπαλό του για τους “16” της διοργάνωσης και ευελπιστεί σε μια καλή κλήρωση

Πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ από την Super League 1 είναι οι Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία και ΟΦΗ.

Από την Super League 2 θα είναι στην κλήρωση Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Καρδίτσα, Νίκη Βόλου και Κηφισιά, ενώ μοναδικός εκπρόσωπος της Γ’ Εθνικής είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Στους αγώνες, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θα υπάρχει VAR προκειμένου να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερα παράπονα από τη διαιτησία.

Κάλυψη από Cosmote TV

Στις 26/10 ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΕΠΟ με την Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, για μια χρονιά (πρόταση είχε καταθέσει και η Nova). Το συνδρομητικό κανάλι λοιπόν, θα μεταδώσει όλους τους αγώνες ενώ είχε καλύψει τηλεοπτικά και παιχνίδια στην προηγούμενη φάση.

Διπλοί αγώνες, ημερομηνίες, και το εκτός έδρας γκολ

Οι αγώνες στη φάση των «16» είναι διπλοί και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν 30/11, 1-2/12/2021 (πρώτη αγωνιστική), 21-22-23 /12/2021 (δεύτερη αγωνιστική).

– Γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι θα είναι η ομάδα που θα προκύψει από τη διαδικασία της κλήρωσης.

– Από αυτή τη φάση και στις επόμενες, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα.

– Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, «μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση ( Ημιτελική ) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού» που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21/5 στο Ολυμπιακό Στάδιο.