ΣΚΕΨΕΙΣ

Η μαχητικότητα της ΑΕΚ και το γκολ του Σάκχοφ κράτησαν ψημένο τον κόσμο

Καραντώνης και Εστέβες έκαναν τα πάντα για να μην κερδίσει η ΑΕΚ στα Γιάννενα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον… Ευγένιο! Ο Σάκχοφ κατάφερε να δείξει το πρόσωπό του στην τηλεόραση με το γκολ που πέτυχε, χαρίζοντας ένα τεράστιο διπλό απέναντι σε μια δουλεμένη, μαχητική ομάδα με καλό προπονητή γερμανικής φιλοσοφίας που της ταιριάζει γάντι το 4-4-2.

Η μαχητικότητα της ΑΕΚ στα τελευταία 15 λεπτά με τον Αργύρη Γιαννίκη να ρισκάρει και να δικαιώνεται και η… στεκιά του Σάκχοφ κράτησαν ψημένο τον κόσμο της ομάδας ενόψει της συνέχειας. Ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου με την Κηφισιά την Τετάρτη εκεί όπου η Ένωση πρέπει να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης και στη συνέχεια το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που όλο κλαίει και όλο πέναλτι παίρνει!

Όπως στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, έτσι και σε αυτό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Έδειξε όμως χαρακτήρα και ισοφάρισε γρήγορα με τον καλύτερο παίκτη της, τον Άμραμπατ, ο οποίος δείχνει να του ταιριάζει ο ρόλος του δεκαριού. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο αγώνας απέκτησε εκ νέου ενδιαφέρον. Τα Γιάννενα πατούσαν καλύτερα και ο Περέα ταλαιπώρησε αρκετά τον Μήτογλου. Ευτυχώς όμως για την ΑΕΚ δεν το πλήρωσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η έμπνευση Γιαννίκη να μεταφέρει στα δεξιά τον Γκαρσία και να βάλει τον Σάκχοφ στα χαφ, έχοντας και τον Αραούχο σε ανοδική τάση, παίρνοντας παράλληλα κι ένα ρίσκο, δικαίωσε τον ίδιο και την ΑΕΚ. Αφού μέχρι το 75′ ο ΠΑΣ ήταν και πάλι καλύτερος με την αμυντική λειτουργία της Ένωσης να μην διορθώνεται σε ακόμα ένα ματς και να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά να μην δέχεται γκολ, η ΑΕΚ βρήκε χώρους και έβαλε στα δίχτυα την ομάδα του Μεταξά. Το σκορ θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα, αλλά η μπάλα σταμάτησε δύο φορές πάνω στη γραμμή. Τελικά ήρθε ο Ουκρανός να σκοράρει και να δώσει ένα μάγκικο διπλό.

Η επόμενη μέρα ξημερώνει με… λιακάδα για την ΑΕΚ. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και το κυνήγι τίτλου παραμένει ζωντανό. Έστω κι αν η διαιτησία είναι εχθρική, έστω κι αν κάποιοι πιστεύουν το παραμύθι πως η ΕΠΟ ανήκει στην ΑΕΚ… Η διοίκηση Μελισσανίδη θα πρέπει να αντιδράσει. Είναι η μόνη που στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ. Πρέπει να αλλάξει στάση εδώ και τώρα!!! Ήδη άργησε και βρισκόμαστε στην 11η αγωνιστική…