ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Υπόθεση Σεμέδο: Απολογείται σήμερα ο 40χρονος Νιγηριανός

Απαντήσεις καλείται να δώσει σήμερα ενώπιον της 21ης ανακρίτριας και ο 40χρονος Νιγηριανός, που καταγγέλθηκε από 17χρονη ότι την βίασε στο σπίτι του Ρούμπεν Σεμέδο, με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή να αφήνεται ελεύθερος χθες μετά τη δική του απολογία για το ίδιο αδίκημα.

Ο 40χρονος, που εμφανίζεται ως μάνατζερ καλλιτεχνών, αναμένεται σήμερα να αρνηθεί πλήρως την κατηγορία που του αποδίδεται και να ισχυριστεί ότι βρέθηκε συναινετικά με την 17χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει ότι κατηγορήθηκε από την 17χρονη, επειδή έπεσε θύμα της «κόντρας» και της ανταγωνιστικής σχέσης μεταξύ της καταγγέλλουσας και της φίλης της.

Μάλιστα, στο υπόμνημα που θα καταθέσει, φέρεται να ισχυρίζεται πως όταν η παρέα έφτασε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή ο ίδιος, αφού έφαγαν, θέλησε να φύγει. «Μέσα στο αμάξι τα κορίτσια έβγαζαν φωτογραφίες και story στο instagram.Όταν φτάσαμε στο σπίτι, έβαλαν μουσική, χόρευαν και ο Σεμέδο μαγείρεψε φαγητό για να φάμε. Αμέσως μετά το φαγητό, έφυγε ένας ακόμη φίλος που ήταν μαζί μας, ενώ ήθελα να φύγω κι εγώ» φέρεται να λέει ο 40χρονος, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από τον Σεμέδο να του καλέσει ταξί.

Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστηρίζει, η 17χρονη του ζήτησε να παραμείνει στο σπίτι για να της κάνει παρέα, με τον ποδοσφαιριστή να ακυρώνει τελικά το ταξί. Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι προχώρησε σε ερωτική συνεύρεση έχοντας την συναίνεση της 17χρονης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πράξης, εκείνος έκανε μπάνιο, την είδε να κοιμάται και αποχώρησε.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση Σεμέδο

«Αν δεν ήμουν παίκτης ποδοσφαίρου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά. Όλα γίνονται για τα λεφτά» είχε φωνάξει ο Ρούμπεν Σεμέδο την ημέρα που έλαβε την προθεσμία του για να απολογηθεί. Η πεποίθηση του ποδοσφαιριστή προερχόταν, όπως αποκαλύφθηκε κατά την απολογία του, από συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, αποκάλυψε πως δυο ώρες πριν τη σύλληψη του και ενώ είχε υποβληθεί μήνυση, έλαβε μήνυμα στο Instagram από άγνωστο προφίλ, στο οποίο του έγραφαν: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα». Αυτό το μήνυμα ήταν και ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής υποστήριξε ότι η υπόθεση σε βάρος του προέκυψε με κίνητρο την απόσπαση χρημάτων.

Στην απόφαση της δικαιοσύνης έπαιξε ρόλο η χθεσινή κατάθεση της 17χρονης στην οποία ανακρίτρια και εισαγγελέας εντόπισαν κενά στις απαντήσεις που έδινε σχετικά με τα δύο καταγγελόμενα περιστατικά. Την ίδια στιγμή, υπήρχαν αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο κοριτσιών που βρέθηκαν μαζί στο σπίτι του Πορτογάλου στη Γλυφάδα, με την 16χρονη να καταθέτει χαρακτηριστικά: «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμεδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Κομβικό σημείο στην απόφαση για τον Σεμέδο, έπαιξε και η παραμονή των δύο κοριτσιών στο σπίτι μετά τα περιστατικά. Η 17χρονη δεν κατάφερε να δώσει πειστική απάντηση στο γιατί παρέμεινε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή μέχρι την επόμενη ημέρα το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας, στην κατάθεσή της αναφέρει ότι ο Σεμέδο έφυγε από το σπίτι και τα δύο κορίτσια έμειναν μόνα και βγήκαν στο μπαλκόνι για να συζητήσουν όσα είχαν γίνει. Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο σπίτι του λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και τα δύο κορίτσια βρισκόταν ακόμη εκεί και αποχώρησαν αργότερα το απόγευμα, όταν κατευθύνθηκαν στο σπίτι της παθούσας, όπου παρέμειναν μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τέλος, ανακρίτρια και εισαγγελέας έλαβαν υπόψη και την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις. Ειδικότερα, στα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής αναφέρεται ότι: «οι ρήξεις που διαπιστώθηκαν στον παρθενικό υμένα είναι παλαιές, δηλαδή έχουν προκληθεί σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο και πράγματι η ανήλικη μας επιβεβαίωσε ότι είχε σεξουαλικές συναινετικές επαφές προ του αναφερόμενου συμβάντος. Δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις στα γεννητικά όργανα ή στον πρωκτό».

Πηγή: Newsbomb.gr