ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Άγγελος Αναστασιάδης: Στη διοίκηση του ΠΑΟΚ υπήρχαν σταλμένοι από τον Ολυμπιακό

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει όλα αυτά που λέει η ποδοσφαιρική Ελλάδα για τις πολύ καλές σχέσεις Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια. Εξάλλου οι δύο ομάδες μοιάζουν σε πολλά. Στη συμπεριφορά διοίκησης, παικτών, κόσμου και άλλα πολλά.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «sport24», ο Έλληνας προπονητής είπε μεταξύ άλλων:

3/12/2014: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2. Το καλοκαίρι του 2014 ο Αναστασιάδης ανέλαβε μία ομάδα με χαμηλό μπάτζετ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά την έκανε – για άλλη μία φορά – άτρωτη. Η μεγάλη νίκη με γκολ των Κλάους και Περέιρα στο Καραϊσκάκη έδωσε προβάδισμα πέντε βαθμών στον ΠΑΟΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια, όμως, ξεκίνησε μία ξαφνική κατάρρευση. Βαριές ήττες από Ξάνθη, Γιάννενα, ήττα στον Αστέρα. Μέσα σε 40 ημέρες χάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πρώτη θέση και στις 16 Μαρτίου του 2015 ο Αναστασιάδης απολύθηκε. Ξανά.

“Για μένα όλα έχουν λογική εξήγηση. Ή παράλογη αν θες. Δεν θέλουν, ρε παιδί μου. Ορίστε, έχω φύγει από τον ΠΑΟΚ πριν από έξι χρόνια. Θα μπορούσα να είμαι εκεί, όπως είναι κι άλλα παιδιά χρόνια εκεί. Εγώ δεν είμαι. Εμένα θα με φωνάξουν μόνο αν “πεθάνουν”. Μόνο αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε θα πουν “έλα”. Να πάμε, να δουλεύουμε απλήρωτοι, να ορθοποδήσουμε και μετά θα με ξαναδιώξουν. Αυτή είναι η κατάσταση.

“Γιατί ρωτάτε για πράγματα που έχουν επαναληφθεί πολλές φορές. Βγήκα στα ραδιόφωνα και είπα ότι “εγώ πάω αφιλοκερδώς στον ΠΑΟΚ”. Και τώρα αν με φωνάξουν πάω αφιλοκερδώς στον ΠΑΟΚ, για να προσφέρω έργο. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Όχι μόνο ως προπονητής. Να κάνω κάτι. Να είμαι εκεί. Δεν είμαι, όμως.

Δεν είναι παράπονο. Πρόσεξε να δεις. Αυτή είναι η απόδειξη, γι’ αυτό γίνονταν όλα αυτά. Και το 1999 που με έδιωξαν με τον Ιωνικό φτάσαμε έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό. Και έρχεται ο Βεζυρτζής και με διώχνει. Γιατί; Όταν πήγα με τον Μπλαχίν είχαν έναν πόντο σε τρία ματς. Και ξεκινάμε και κάνουμε οχτώ νίκες συνεχόμενες και φτάνουμε έναν πόντο από τον Ολυμπιακό και με διώχνουν.

Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άνθρωποι που διοικούσαν έρχονταν από κάτω. Ήταν εντεταλμένοι. Θυμάμαι ένα 0-0 με τον Ολυμπιακό επί Μπατατούδη, παίζαμε με 10 παίκτες από το 25΄. Με το πού έμεινε και ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες από το 85′ μέχρι το 95΄ κάναμε τέσσερα “μάτια”, τέσσερα τετ α τετ. Ο διαιτητής δέκα φορές μας σταμάτησε.

Βγάζαμε πρεσαρίσματα, τότε, να δεις… Λένε, τώρα, ότι πρεσάρουν και κάνουν και δείχνουν… Εγώ τα έκανα από το 1985 αυτά τα πράγματα στις ομάδες που ήμουν.Έχω μία δήλωση κρατήσει του Μπεκενμπάουερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε μένα μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ. Είπε ότι υπάρχει ένας προπονητής, λίγο ιδιόρρυθμος, μεν, αλλά το μεγαλύτερο ταλέντο που ξεκινάει τώρα την προπονητική. Την έχω την δήλωσή του, είχε αναλάβει τότε την Μπάγερν.

Μετά απ’αυτό το 0-0 με τον Ολυμπιακό, πάω στην συνέντευξη Τύπου και κάνω μία δήλωση. Λέω ότι “ας πάρουν χαμπάρι κάτω εκεί τα παλλικάρια στην Αθήνα, ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε. Δεν είναι αυτός που ήξεραν. Εδώ θα φτύνουν αίμα με εμένα. Τελείωσε το πανηγύρι”.

Κι ανέβηκα πάνω και ήρθαν όλοι αυτοί που ήταν στην διοίκηση σταλμένοι από κάτω, από τον Ολυμπιακό και μου είπαν “θα χωρίσεις την Ελλάδα στα δύο”. Εγώ θα χωρίσω την Ελλάδα στα δύο;

Ήρθε εδώ μπροστά σε 45 χιλιάδες κόσμο αυτός ο διαιτητής και έκανε αυτά τα εγκλήματα και δεν φοβήθηκε κανέναν και θα φοβηθώ εγώ να πω την αλήθεια; Μην με ρωτάς ποιος ήταν διαιτητής σε εκείνο το ματς. Όποιος και να ήταν το ίδιο είναι. Άλλαζε η φάτσα μόνο.

Κι εμένα με διώχνουν. Τους έφτασα έναν πόντο από τον πρωταθλητή και με διώχνουν. Πρόσεξέ με. Με τις μεταγραφές τις δικές τους και απλήρωτοι πάλι όλοι.

Αυτά μπορείς να μου τα εξηγήσεις; Α, δεν μπορείς… Ναι, αλλά με ρωτάς για τον Λιάσο. Αυτοί όλοι για τον Λιάσο ρωτάνε. Τι έγινε τότε; Αυτό έγινε τότε. Δεν σ’ αφήνουν. Γιατί άμα πήγαινε η ομάδα στους ομίλους, θα έμενα εσαεί στον ΠΑΟΚ.

Αν και θα έβρισκαν πάλι τρόπο να με διώξουν. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω εγώ στον ΠΑΟΚ με συνθήκες ιδανικές. Με το πού πήγαινα υπήρχε πάντα ένα κλίμα βεβαρημένο. Το έβλεπες. Σιγή.

Θα πω μόνο αυτό και θα πάμε αλλού. Γιατί στεναχωριέμαι. Την πρώτη μέρα που πήγα προπονητής στον ΠΑΟΚ σταματάω απέναντι από την Θύρα 8 να πάρω καραμέλες. Έχω προπόνηση στις 9 το πρωί. Έχω πάει προπονητής στην ομάδα που αγαπάω. Αντιπρόεδρος τότε ήταν ο Γιώργος ο Κούδας. Τον έβαλαν τότε και έκανε μία δήλωση.

Εφημερίδα “Σπορ του Βορρά” με το μανταλάκι κρεμασμένη στο περίπτερο. Έγραφε ο τίτλος: “Τον Άγγελο τον πήραμε μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα φέρουμε έναν μεγάλο προπονητή”. Ο Γιώργος, όμως, μου είπε ότι δεν την έκανε ποτέ αυτή την δήλωση.

Εγώ μετά απ’ αυτό το πρωτοσέλιδο ετοιμαζόμουν να μπω μέσα στα αποδυτήρια. Πάω στον Γιάνγκο. Εκεί θα μάθεις την αλήθεια. Το dna του ΠΑΟΚ, που λένε, ήταν ο Γιάνγκος, που ξέντυνε εμένα από παιδάκι. Τώρα είναι ο Βαλάντης.

Λέω στον Γιάνγκο “τι γίνεται εδώ”. Μου λέει “ένα καφενείο είναι, ό,τι ώρα θέλουν έρχονται, ό,τι ώρα θέλουν τρώνε, ό,τι ώρα θέλουν κάνουν προπόνηση. “Μόνο εσύ” μου λέει “μπορείς να τους φέρεις βόλτα αυτούς”. Αυτό για μένα λέω “μην στεναχωριέσαι είναι ένα λεπτό υπόθεση”.

Μπήκα μέσα, ήρθαν με τους καφέδες. Κι αρχίζω και λέω ότι “εκεί που κάθεσαι εσύ τώρα ξεντύνονταν ο Κούδας, εκεί ο Σαράφης κι εκεί εγώ. Κι εσύ τι κάνεις, ρε, με τον καφέ; Εμείς δεν μπορούμε να χάσουμε από κανέναν. Όποιος δεν μπορεί ένα, δύο τρία, φεύγει. Από τώρα, παλλικαρίσια πράγματα, να τελειώνουμε”.

Κι έτσι πήγαμε. Γιατί; Γιατί το dna του ΠΑΟΚ απαγορεύει νες καφέ και κρουασάν στην προπόνηση. Αυτά δεν τα λένε, όμως. Λένε τι έγινε με τον Λιάσο.