ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Ζήτησε εξαίρεση ο Γκαγκάτσης του Φιλόπουλου – Τι είπε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Τους νέους τακτικούς δικαστές που θα στελεχώσουν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, κλήθηκε να ορίσει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Δικαστές, που πλέον δεν επιλέγονται από την Γ.Σ. μέσα από λίστα, αλλά υποδεικνύονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διορίζονται υποχρεωτικά.

Έντονες ενστάσεις, ωστόσο, εξέφρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δια του αντιπροέδρου της, Μάκη Γκαγκάτση, για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει υποδειχθεί.

Αφορά τον πρόεδρο Εφετών, Παναγιώτη Φιλόπουλο, με τον οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι σε αντιδικία, αφού είναι ο δικαστής που είχε υιοθετήσει το πόρισμα της ΕΕΑ περί πολυϊδιοκτησίας. Και ο οποίος μετά την απόφαση του CAS που ανέτρεπε τη δική του, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων!

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, μάλιστα, ζήτησε (και έτσι θα γίνει) να σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία η ΕΠΟ θα ζητεί την εξαίρεση του εν λόγω δικαστικού λειτουργού.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε τα εξής:

«Είδα ένα όνομα το οποίο με διέγειρε και δεν μπορούσα να μην εκφράσω τη διαφωνία μου. Εκφράζω και την διαφωνία μου με το νόμο για τον ορισμό των δικαστών. Ούτε καν σε κληρωτίδα δεν μπαίνουν, ανάμεσα σε κάποια ονόματα.

Το όνομα που είδα στη λίστα των δικαστών και υποδεικνύεται για το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, είναι αυτό του Παναγιώτη Φιλόπουλου, προέδρου Εφετών.

Ο κ. Φιλόπουλος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων ως το 2020, όταν και εκδικάστηκε η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Και απεφάνθη τότε ότι δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ένα πόρισμα που έβγαλαν κάποια λαμόγια, με μια ψεκασμένη, την Μαρούπα, από τον κουμπάρο του Αυγενάκη, από έναν που κατηγορείται για δωροδοκία και έναν που έχει χτίσει κάποιες βίλες.

Το CAS απεφάνθη ότι η υπόθεση πρέπει να γυρίσει στην Εφέσεων. Ο Φιλόπουλος παραιτήθηκε και ξαφνικά σήμερα βλέπουμε να επανέρχεται από την πίσω πόρτα με ορισμό.

Αυτονοήτως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Παραιτήθηκε γιατί ξεφτιλίστηκε. Και τώρα επανέρχεται. Είμαι καλόπιστος και λέω ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και το Εφετείο δεν γνώριζαν τίποτα. Αλλά ο Φιλόπουλος δεν ντράπηκε να βάλει το όνομά του σε αυτή τη λίστα;

Θα ήθελα να θέσω στο σώμα τη δυνατότητα να στείλουμε σαν ΕΠΟ ένα έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να εξαιρεθεί ο Φιλόπουλος, διότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει καταγγελία στον Άρειο Πάγο εναντίον του. Να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο αξιότιμο δικαστή».

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΕΠΣ Ηλείας ήταν τα μοναδικά μέλη της Γ.Σ. που ψήφισαν να υιοθετηθεί χωρίς επιφύλαξη η λίστα των δικαστών, ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν τη λίστα με την επιφύλαξη για τον Παναγιώτη Φιλόπουλο, για τον οποίο θα σταλεί επιστολή για την εξαίρεσή του.

Πηγή: sport-fm