ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαλύψεις Στέφανου Χίου για… Εθνική αποτέφρωση (video)

Όλα αυτά που δεν θα τολμήσει κανένα βοθροκάναλο να πει, ανέφερε απόψε στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ο Στέφανος Χίος με αφορμή την εθνική καταστροφή που βιώνουμε το τελευταίο 48ωρο.

Ο ρεπόρτερ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ είπε ξεκάθαρα ότι συγκεκριμένοι καναλάρχες (τους οποίους δεσμεύτηκε να κατονομάσει σύντομα) σε συνεργασία με συγκεκριμένους επιχειρηματίες της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” φέρεται να ευθύνονται για τις φωτιές που έχουν ρημάξει τη χώρα. “Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διασκορπισμού ανεμογεννητριών αφού ο Μητσοτάκης στις δηλώσεις του από την Αστυπάλαια, άνοιξε την όρεξη σε πολλούς”, τόνισε ο δημοσιογράφος.

“Όλοι θυμόμαστε το προμοτάρισμα του Μητσοτάκη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την “στροφή” στην πράσινη ανάπτυξη”, είπε ο Στ. Χίος για να προσθέσει: Ειδικά στην Εύβοια υπάρχει χάρτης που θέλει τα βουνά της περιοχής να υπάρχουν ή να αναμένεται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

“Θα κατονομάσουμε τους καναλάρχες αυτούς και θα τους ρωτήσουμε ευθέως αν έχουν σχέση με τις πυρκαγιές”, δεσμεύτηκε ο δημοσιογράφος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, είπε ότι θα είναι εθνική ταπείνωση αν καεί ο αρχαιολογικός χώρος εν μέσω μάλιστα Ολυμπιακών αγώνων. Η έλλειψη συντονισμού φαίνεται από το γεγονός ότι στη φωτιά της Μεσσηνίας δεν υπάρχουν πτητικά μέσα, Στην Εύβοια καίγονται σπίτια. Σύνολο έχουν παραδοθεί στις φλόγες πάνω από 500 σπίτια σε όλη τη χώρα, είπε ο κ. Χίος.

Κάνοντας τη σύγκριση με τις φωτιές του 2007, ο δημοσιογράφος είπε ότι τώρα είναι χειρότερο διότι “φαίνεται να είναι πιο οργανωμένο”.

“Είναι ξεκάθαρο είναι ότι η χώρα βρήκε ένα προσοδοφόρο Πρωθυπουργό που με το περιβάλλον νομίζει ότι μπορεί να κάνει μπιζνες. Άνοιξε την όρεξη κάποιων λύκων που θα έφερναν τη χώρα σε αυτό το χάλι. Πίσω από αυτές τις εκατοντάδες φωτιές, εν μέσω ενός αναμενόμενου καύσωνα, έχουμε να κάνουμε με έναν “πόλεμο”.Τώρα στην Εύβοια δεν υπάρχει ούτε κούτσουρο.Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλουν να καταργήσουν τις λιγνιτικές μονάδες σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό”κατέληξε οργισμένος ο δημοσιογράφος.

Στη Βαρυμπόμπη άργησαν πολύ. Στην Εύβοια υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο πράσινης ενέργειας. Το Τατόι το προορίζουν για νέο “Ελληνικό” αλλά ενοχλεί το δάσος. Δεν υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος μπροστά στο χρήμα, τόνισε ο Στ. Χίος.

Πηγή: makeleio.gr