ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Η… τρύπια άμυνα του Ολυμπιακού έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την άμυνα – τραγωδία του Ολυμπιακού και κατάφερε να πάρει ένα ακόμα Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 2-1 χάρη στο γκολ του Κρμέντσικ στο 90′ έπειτα από την καταπληκτική έμπνευση του Ζίβκοβιτς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αν και μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, έχασε τα πατήματά της με την αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, κέρδισε πέναλτι με τον Σβαμπ στο 34′, ο οποίος τσίμπησε προ του Εμβιλά. Ο Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε με τη βοήθεια του δοκαριού, με τον Σα, πάντως, να πέφτει καλά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (0-1), όπου ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άλλαξε τα πλάνα του. Μπήκε πιο επιθετικά και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Φορτούνης που είχε περάσει στο τερέν εκτέλεσε το κόρνερ και ο απερχόμενος Εμβιλά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Πασχαλάκη για το 1-1.

Όλα έδειχναν πως ο τελικός θα πάει στην παράταση. Ωστόσο η έμπνευση του Ζίβκοβιτς με το τακουνάκι έβγαλε στο 90′ τετ α τετ τον Κρμέντσικ, πλάσαρε σωστά, νίκησε τον Σα και έγραψε το τελικό 2-1.

Ολυμπιακός (3-4-3): Σα – Παπασταθόπουλος (25’ Ρεαμπτσιουκ), Σεμέδο, Εμβιλά – Ανδρούτσος, Καμαρά (90’+2’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Χολέμπας – Μπρούμα (46’ Φορτούνη), Μασούρας (86’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (3-4-3): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο – Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπαμπά (90 +5’ Μιχάι) – Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80’ Κρμέντσικ).