ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eπαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σε μια νέα κανονικότητα μπαίνουμε από σήμερα ύστερα από το πρώτο «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο.

Μετά την κατάργηση των SMS και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, σειρά από άρσεις μέτρων ξεκινά με ορίζοντα το τέλος του μήνα.

Από σήμερα επέστρεψαν στις σχολικές μονάδες οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ ξεκίνησαν και τα εργαστήρια και οι πρακτικές στα ΙΕΚ και τα κολέγια. Την ίδια ώρα, υποχρεούνται πλέον να προσκομίσουν αρνητικό self-test εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους στου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας. Με το θερμόμετρο στα χεριά οι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές.

Πρεμιέρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς 

Στην εξωτερική είσοδο των σχολείων άφηναν τα παιδιά οι γονείς για την αποφύγει του συνωστισμού, ενώ όπως δήλωσαν στην κάμερα του Μega οι μικροί μαθητές το περίμεναν πώς και πώς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μιας και ο καιρός είναι ευνοϊκός, θα χρησιμοποιούνται περισσότερο οι εξωτερικοί χώροι.

«Κλειδί» το self-test για την κανονικότητα

Το «κλειδί» που, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει την πόρτα της κανονικότητας είναι τo self-test.

Από σήμερα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, αρνητικό self-test πρέπει να έχουν και όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και τις σχολές οδηγών.

Ξεκινούν επίσης, οι αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα.

Από την Παρασκευή 21/5 επαναλειτουργούν με πληρότητα 75% τα θερινά σινεμά, ενώ στις 28 Μαΐου επαναλειτουργούν σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50% και καθήμενους τα ζωντανά θεάματα και οι συναυλίες. Τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα γυμναστήρια για όλους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και οι απόφαση των επιστημόνων ώστε δώσουν το «πράσινο φως» και στο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

Πηγή: megatv.com