AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τις πολίστριες της ΑΕΚ

Με 10-7 επιβλήθηκε της ΝΕ Πατρών η ΑΕΚ για την 13η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Γυναικών. Η “Ένωση” παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, δείχνοντας τη δυναμική της, κατακτώντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε με την Μπενέκου να ανοίξει το σρκο (1-0). Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 1-1, όμως η Εύα Λούδη με δυνατό σουτ έβαλε εκ νέου μπροστά τον “Δικέφαλο”, 3′ περίπου πριν το τέλος της περιόδου. Οι Πατρινοί απάντησαν εκ νέου και έφεραν το ματς στα ίσια στα τελευταία δευτερόλεπτα (2-2).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ομάδα της Κικής Λιόση μπήκε… φουριόζα και με πολύ πιεστική άμυνα, κράτησε το μηδέν πίσω, ενώ στην άλλη πλευρά της πισίνας σημείωσε 4 διαδοχικά γκολ. Συγκεκριμένα, Στρατιδάκη, Εύα Λούδη, Μπενέκου και Ζοφώλη βρήκαν δίχτυα και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 6-2. Η ομάδα της Πάτρας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 6-3.

Στην τρίτη περίοδο, η Εύα Λούδη με το τρίτο προσωπικό της τέρμα, επανέφερε τη διαφορά στα 4 τέρματα (7-3). Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, σε άμυνα και επίθεση, με την ομάδα της Πάτρας να μη μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νίκης. Η Μαστρόκαλου πρόσθεσε το όνομά της στον πίνακα των σκόρερς (8-4), με το τρίτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 8-5.

Η ΝΕ Πατρών έκανε την ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει κάτι θετικό από το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο. 3:26 πριν τη λήξη μείωσε σε 8-6 και 9-7, αλλά η ΑΕΚ με τέρματα των Ζοφώλη και Στρατιδάκη “κλείδωσαν” το τρίποντο (10-7).

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΚ, την Μ. Πέμπτη (29/04, 13:00) όταν και υποδέχεται τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την 15η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Γυναικών.

ΑΕΚ – ΝΕ Πατρών 10-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 2-2, 2-2.

ΑΕΚ (Λιόση): Τσουρή, Αηδονοπούλου, Λούδη Α., Λούδη Ε. 3, Πάτερου, Μαστρόκαλου 1, Μπενέκου 2, Στρατηδάκη 2, Ζοφώλη 2, Μπαλωμενάκη, Παντελίδου, Γροζοπούλου, Lavi, Τσόπελα, Δανέζη.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Σακαλής): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Σινέμογλου, Μπαλάτσα Μ. 1, Τσιμάρα Ευφροσύνη 1, Μανέτα, Μπαλάτσα Ν., Μιχαηλίδου 1, Μοίραλη, Ντάσιου, Τσιμάρα Ευδοκία 1, Κουρέτα 3, Πουλοπούλου, Ζαφειράκη, Παπανικολάου.