ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Με την υπογραφή του Ζαγοράκη έγινε εκτελεστικός γραμματέας ο Φιλιππούσης

Είδηση βγήκε από την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά του Ιάκωβου Φιλιππούση, καθώς όπως αποκαλύφθηκε η εκλογή του στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη, αλλά πάνω απ’ όλα με την υπογραφή του Θόδωρου Ζαγοράκη.

Το ρεπορτάζ του soccerplus.gr έχει ως εξής:

Η πλευρά του Ολυμπιακού εξέφρασε ενστάσεις για τη διαδικασία του διορισμού, διότι ο Ιάκωβος Φιλιπούσης ορίστηκε μετά από πρόταση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου και απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Προηγουμένως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης είχε παραιτηθεί από το δικαίωμά του να προτείνει ο ίδιος το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο εκτελεστικός γραμματέας ορίζεται υποχρεωτικά μόνο μετά από πρόταση του προέδρου.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Δημακόπουλος και Σπυρόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξαν: “Ο κανονισμός είναι σαφής και συγκεκριμένος. Πρέπει να εφαρμοστεί και να κριθεί ότι η επιλογή της πρότασης του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ δεν είναι έγκυρη. Ρητώς καθορίζεται από το Καταστατικό ότι ο εκτελεστικός γραμματέας προτείνεται από τον πρόεδρο. Μόνο εκείνος μπορεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης υπέγραψε την σύμβαση με τον Φιλιππούση. Είναι όμως έγκριση αυτό; Υπέγραψε γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο”.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Σαράκης και Μπάρτζης, οι οποίοι τόνισαν: “Δεν προκύπτει κάποια βλάβη στα συμφέροντα των αιτούντων. Δεν είναι σαφές το έννομο συμφέρον τους. Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε του δικαιώματος να προτείνει τον εκτελεστικό γραμματέα. Έχει αυτό το δικαίωμα και προβλέπεται και από το νόμο.

Αν ο νομοθέτης ήθελε, ο πρόεδρος να είναι δέσμιος αυτής της υποχρέωσης, θα υπήρχε και μια ποινή ακυρότητας. Το καταστατικό προβλέπει ρητά ποιος αναπληρώνει τον πρόεδρο. Και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση εκεί”.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της απόφασης της ΕΠΟ και κατά της προσφυγής του Ολυμπιακού, έκανε ο ίδιος ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, που ήταν παρών και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο, Σπύρο Κλαδά.

Ο κ. Κλαδάς σημείωσε: “Ο πρόεδρος καλείται να προτείνει, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίζει. Αλλιώς θα έλεγε ότι ο πρόεδρος ορίζει, όχι προτείνει.

Ο Ζαγοράκης αποχωρεί από τη συνεδρίαση και λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι οποιοσδήποτε ο εκτελεστικός γραμματέας. Και λέει να προτείνει ο αναπληρωτής του. Και υπογράφει χωρίς καμία επιφύλαξη. Θα μπορούσε να πει στον αναπληρωτή, τον κ. Δημητρίου, να τον υπογράψει εκείνος, που τον πρότεινε. Τον υπέγραψε ο πρόεδρος όμως.

Ο Φιλιππούσης βγήκε επειδή ομοφώνως ψηφίστηκε η πρόταση Δημητρίου. Ο Φιλιππούσης εξελέγη με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Γιατί δεν αρκεί να πει ο πρόεδρος ένα όνομα. Πρέπει να ψηφιστεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή”.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε σε όλες τις πλευρές προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την προσεχή Δευτέρα.