ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η υποψηφιότητα Νίκα γλιτώνει την ΕΠΟ από διοίκηση Πρωτοδικείου

Με την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνου Νίκα για την προεδρία της ΕΠΟ με τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη αυτομάτως δεν υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου όπως ήθελε η πλευρά του Ολυμπιακού για να κάνει μπάχαλο τις εκλογές.

Πως όμως θα πηγαίναμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου; Συγκεκριμένα, με τροπολογία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κατήργησε το κώλυμα υποβολής υποψηφιότητας για όσους διαθέτουν άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Στο καταστατικό της ΕΠΟ υπάρχει πρόβλεψη του σχετικού κωλύματος. Ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις και σωματεία να προβλέπουν αυστηρότερες προϋποθέσεις άσκησης δικαιωμάτων εκλογής/συμμετοχής σε Γ.Σ. Μάλιστα ειδικά για την ΕΠΟ ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι οι διατάξεις του καταστατικου της μπορούν να παρεκκλίνουν του ίδιου του νόμου! Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει κώλυμα Ζαγοράκη. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος. Πως ο αθλητικός νόμος υπερισχύει του καταστατικού υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Ολα θα ξεκαθαρίσουν στις 21 Μαρτίου όπου και θα μάθουμε ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να κατέβουν επίσημα στις εκλογές.

Αν τελικά υπάρξει κώλυμα με τον Ζαγοράκη αυτομάτως ο Νίκας αναδεικνύεται πρόεδρος της ΕΠΟ. Αν δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος πέραν του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας το 2004, τότε θα πηγαίναμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου διότι με βάση τον νόμο που πέρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όλες οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να διενεργήσουν εκλογές μέχρι τις 31 Μαρτίου. Η ΕΠΟ τις έχει προκηρύξει για τις 27 Μαρτίου.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα μείγμα προσώπων από τις Ενώσεις που υπέδειξαν επτά πρόσωπα για τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Θα έπαιρνε λοιπόν για παράδειγμα τον Χαριστέα, τον Καφέ, τον Ανατολάκη και τους άλλους απ’ τη μια πλευρά, και κάποιους απ’ τους Π. Δημητρίου, Τ. Παπαχρήστο, Αγγ. Δανιήλ, Κλ. Τζαφέρη, Κ. Φύτρα, Λ. Θωμαΐδη, Στ. Αντωνίου. Γ. Χατζησαρόγλου, Δ. Μπουχλαριώτη, Δ. Κουπτσίδη και Μ. Γαβριηλίδη απ’ την άλλη, και θα διόριζε διοικούσα επιτροπή.

Το Πρωτοδικείο θα όριζε πρόεδρο της εκτίμησής του, καθώς δεν θα υπήρχε κάποιο πρόσωπο υποψήφιο. Με την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, η ΕΠΟ θα είχε άλλες λογικές και διαφορετικές ισορροπίες. Και όταν πήγαινε μετά από πολλούς μήνες σε εκλογές, πολλά θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει διότι ο Μελισσανίδης είναι… γάτα και μανούλα σε κάτι τέτοια.