ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρωκτικά

Τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία στο Λαύριο-ΑΕΚ, η οποία καθόρισε τον αποκλεισμό της Βασίλισσας από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ…

Για το αν η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Λαύριο λόγω της διαιτησίας: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι το μόνο σίγουρο. Να σας πω τι μας έχει ενοχλήσεις και εμένα προσωπικά; Η ομάδα μας, ως οργανισμός, έχει αποδείξει ότι κάνει γερές προσπάθειες για να αναβαθμιστεί το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε η ομάδα που έχει φέρει δύο διεθνείς τίτλους στη χώρα, διοργάνωσε δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη χώρα μας. Βάλαμε πλάτη, επενδύσαμε στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που έχει προσφέρει περισσότερα από την ΑΕΚ στο άθλημα. Απαιτούμε σεβασμό και ισονομία. Δεν την σεβάστηκαν την ΑΕΚ οι διαιτητές. Τελικά τι θέλουν; Να επικρατούν υγιείς προσπάθειες ή να προχωρήσουν τα τρωκτικά μέσα στο βουρκόνερα. Να σας θυμίσω ότι προχωράμε και σε επένδυση για νέο γήπεδο εν μέσω πανδημίας».

Για το πού εστιάζει τις διαιτητικές αποφάσεις: «Πολλές φορές από την αρχή του αγώνα. Είναι προφανές ότι υπάρχει σκάουτινγκ ριπόρτ. Υπάρχει η γλώσσα του σώματος. Περίμενα να δω τι θα γίνει. Ήταν εξοργιστικό λεπτό. Ξεκινήσαμε την 3η περίοδο με 14-0 βολές, έγινε ο ορισμός του φάουλ σε βάρος παίκτη μας και δόθηκε το ανάποδο. Αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ, τα τρωκτικά που σας έλεγα, θέλουν να περάσουν τις δικές τους αποφάσεις και να μην προχωρήσει το άθλημα. Έχουμε χάσει αρκετά ματς, είμαστε σε αρκετά ματς χωρίς έξι-επτά παίκτες. Κερδίσαμε παιχνίδια με κόντρα διαιτησία. Είχαμε αποφάσεις σε βάρος της ομάδας, οι αποφάσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Χάσαμε και δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Ξαναπαίξαμε παιχνίδι, με απουσίες και τραυματίες, δεν μιλήσαμε. Ξαναπαίξαμε το παιχνίδι και το κερδίσαμε. Δεν είναι δυνατόν να αποδεικνύουμε πόσο σωστοί και τίμιοι είμαστε. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στο Λαύριο, που κάνει μία αξιέπαινη προσπάθεια, έχει έναν προπονητή που βρίσκεται χρόνια στην ομάδα και έχει πολύ καλή πορεία. Το Λαύριο δεν είναι καν υπεύθυνο για ό,τι συνέβη. Όλα αυτά βελτιώνουν το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε υπέρ της ανάδειξης νέων δυνάμεων στο χώρο».

Για τα «τρωκτικά» που ανέφερε: «Σε όλο αυτό το σύστημα που περιλαμβάνει την ελληνική διαιτησία, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν λειτουργούν για το καλό του αθλήματος, και λειτουργούν για δικούς τους σκοπούς και τη δόξα».

Για τις επόμενες κινήσεις από μέρους του: «Οι συγκεκριμένοι διαιτητές, οι δύο από τους τρεις, δεν θα πρέπει να σφυρίξουν ξανά. Το να τιμωρηθούν για 2 ή 3 αγωνιστικές, δεν θα υπάρξει κάτι. Θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να σταλθεί το μήνυμα και στους άλλους. Μάι ποινή 2 ή 3 αγώνων, δεν προχωράει η κατάσταση. Αλλοίωσαν το αποτέλεσμα ενός τελικού Κυπέλλου. Το βάρος το ρίχνω 100% στους διαιτητές. Θα πρέπει να σε αφήσουν να δείξεις τις ικανότητες. Όταν στοχευμένα υπάρχει παίκτες και συστήματα, δεν θέλουν να παίξουμε μπάσκετ, αλλά κάτι μεταξύ αλάνας ή κάτι άλλο. Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να μείνουμε εδώ και να παλέψουμε όπως κάνουμε πάντα. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, με μία υγιή προσπάθεια και σεβόμενοι τους κανόνες».

Για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ: «Τι να σας πω; Χειρότερα δεν μπορεί να είναι σίγουρα. Θα δούμε. Θα δούμε τους υποψήφιους. Θα μιλήσουμε. Το μπάσκετ αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική περιουσία. Είναι το άθλημα που έχει φέρει τους μεγαλύτερους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Είναι από τα λίγα που μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ξένους. Προφανώς υπάρχει μία τεχνογνωσία στο ελληνικό μπάσκετ, που αποτελεί τη σημαντικότερη περιουσία της χώρας. Είναι κρίμα αυτή η περιουσία να πάει στράφι ή να υπονομεύεται από κάποιους ανθρώπους. Το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη αθλητική περιουσία και από τους λίγους τομείς που μπορεί να κοντράρει υπερδυνάμεις».