ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπογραφή νίκης με Ολιβέιρα και Λιβάγια

Τα γκολ των Ολιβέιρα (63′) και Λιβάγια (73′) χάρισαν στην ΑΕΚ ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο με 2-1. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, σημειώνοντας την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα κι έμεινε μόνη στη 2η θέση. Μείωσε ο Χριστοδουλόπουλος (89′) που δεν πανηγύρισε. Η Ενωση βρήκε απέναντί της μια ακόμα κακή διαιτησία, κάτι που επιτέλους πρέπει να ταρακουνήσει τη διοίκηση Μελισσανίδη και να πάρει τα μέτρα της!

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς να το καταλάβει κανείς. Μόλις μία καλή φάση και αυτή στο 10ο λεπτό για τον Ατρόμητο όταν ο Χαρίσης δοκίμασε τα τα πόδια του από τα 40 μέτρα, προσπαθώντας να κρεμάσει τον Αθανασιάδη ο οποίος έκανε πίσω βήματα και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Μάνταλος ήταν εξαφανισμένος, ο Γκαρσία ανούσιος και ο Ολιβέιρα πάλευε μόνος του. Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Χαρίσης, όπως και οι Γκάλο και Σάλομον στη μεσαία γραμμή.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια ΑΕΚ, ίσως την πιο χορταστική μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ. Στο 52′ ο Ολιβέιρα σημάδεψε το δοκάρι μετά από σέντρα του Μπακάκη και έξι λεπτά μετά το σουτ του Λιβάγια σταμάτησε στον Μανδά. Στο 62′ ο Σάλομον έκανε ένα αστείο πέναλτι στον Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ της ΑΕΚ έτρεξε για να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, ο Σάλομον εκτός φάσης τον σπρώχνει και ο διαιτητής δίνει την άσπρη βούλα. Χωρίς λόγο και αιτία αυτό που έκανε ο χαφ του Ατρομήτου, την ώρα που ο Μανδάς είχε την μπάλα στα χέρια του και θα έδινε συνέχεια στον αγώνα. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Μανδά για το 1-0 στο 63′.

Δέκα λεπτά μετά χάθηκε η μπάλα σε μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Μπακάκη, ο οποίος έκανε γλυκό γύρισμα στην περιοχή και ο Λιβάγια με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μανδά και σκοράροντας σε κενή εστία για το 2-0. Στο 88′ ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι με τον Λιβάγια να πέφτει άτσαλα πάνω στον Χριστοδουλόπουλο. Εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 89′ μείωσε για το τελικό 2-1.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λάτσι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες (82′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Λιβάι Γκαρσία (82′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (78′ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (95′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι, 3-4-1-2): Μανδάς, Γκάλο (75′ Ούμπιδες), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (40′ Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος, Μουνίθ, Ραμπέλο, Μανούσος.