ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αγιασμό» με νίκη της ΑΕΚ έκανε ο Γαλανόπουλος

Μετά από 13 σερί παιχνίδια, η ΑΕΚ καταφέρνει να μη δεχτεί γκολ και να σκοράρει έστω ένα που ήταν αρκετό με τον Γαλανόπουλο στη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού. Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφάνισε μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ που προσπαθεί να συμμαζέψει και να της φτιάξει την κακή ψυχολογία.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Στο 1ο λεπτό το απευθείας φαουλ του Τάνκοβιτς το μπλόκαρε ο Κνέτ, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Γκαρσία έφυγε αουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Ένωση κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα του. Στο 41’ όμως ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος γύρισε στον Γαλανόπουλο, ο οποίος στην κενή εστία έκανε το 1-0. Ενα «χρυσό» γκολ όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 51’ με ωραία ενέργεια και πάσα ο Μάνταλος έδωσε μισό γκολ στον Λιβάγια, αλλά εκείνος (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) πλάσαρε πάνω στον Κνετ! Δύο λεπτά μετά σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή και μοναδική στιγμή για τον Παναιτωλικό. Σε μια ανύποπτη φάση ο Τσιγκρίνσκι πάσαρε μέσα στην περιοχή για τον Νεντελτσιάρου, εκείνος άφησε ανεξήγητα την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Ντάλσιο, αλλά το σουτ που έκανε εκείνος δεν ήταν δυνατό και μπλοκαρίστηκε από τον Αθανασιάδη! Η τελευταία καλή φάση του αγώνα, αλλά και της ΑΕΚ ήταν στο 63’. Ο Ολιβέιρα κοντρόλαρε μια βαθιά μπαλιά -μέσα στην περιοχή και αριστερά- αλλά για μια ακόμη φορά έκανε μια παραπάνω ενέργεια και τελικά κόπηκε από τον Κνετ! Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους κιτρινόμαυρους να κρατάνε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι (79’ Ινσούα), Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες), Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Γκαρσία (50’ Λιβάγια), Ολιβέιρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μαλής, Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Λιάβας, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76’ Γιάκολις), Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (63’ Αζάντι).