ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το εκρηκτικό 20λεπτο της νίκης

Ενα 20λεπτο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη με 4-1 απέναντι στην ΑΕΛ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα τα βρήκε σκούρα για 70 λεπτά αλλά κατάφερε να βρει τον τρόπο να φτάσει σε ένα σπουδαίο και σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, κρατώντας παράλληλα και την παράδοση που δεν την θέλει να χάνει στη Ριζούπολη.

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, με την Ενωση να έχει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ με τους Αλμπάνη και Σακχόφ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΛ να έχει μεγάλη στιγμή όταν σε σουτ του Φιλίπ, ο Σβάρνας πρόλαβε τον Πλατέλλα πριν ο μεσοεπιθετικός των «βυσσινί» στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πιο χορταστικό το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της ΑΕΛ με ωραίο γκολ του Μαχαίρα (αναδείχθηκε MVP), ο οποίος στόπερ και σούταρε με τη μία για το 1-0 στο 55ο λεπτό, αλλά η Λάρισα ισοφάρισε με σουτάρα του Σπαρβ στο 67′. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, με τον Ανσαριφάρντ που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ολιβέιρα να τελειώνει άψογα την φάση από την κάθετη του Μάνταλου για το 2-1. Ακολούθησαν δύο ακόμη γκολάρες από την… εκρηκτική ΑΕΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Σιμόες να βάζει γκολάρα αλά… Βόλφσμπουργκ στο 78’ και τον Γαλανόπουλο να σκοράρει με υπέροχο πλασέ στην κίνηση στο 89’ μετά από ασίστ του Μάνταλου για το τελικό 4-1.

Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, η οποία έφτασε τους 16 βαθμούς και ανέβηκε δεύτερη με την ΑΕΛ να μένει στους 5 βαθμούς.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (66’ Ινσούα), Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Ολιβέϊρα (60’ Ανσαριφάρντ) (82’ Τάνκοβιτς).

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Νάγκι, Μπέρτος (86’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46’ Τόρζε), Πλατέλλας (86’ Γιουνές), Ντουρμισάϊ.