ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάποιοι με κιτρινόμαυρες φανέλες

Η Μπράγκα απέδειξε στους Ολιβέιρα και Λιβάγια γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα με αποτέλεσμα να κερδίσει με 3-0 την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ο σχηματισμός 3-5-2 ταίριαζε στην Ενωση η οποία είχε τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά όταν ο Καρέρα το γύρισε σε 4-3-3 τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή στο 4ο λεπτό με τον Ολιβέιρα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στο γύρισμα του Μάνταλου, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η φάση αυτή έδειξε να ξυπνά τους Πορτογάλους, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 38’. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά ο Φρανσέζιο θα πιάσει μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς να βρει στόχο.

Η Ενωση απάντησε στο 41’. Ο Ολιβέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ το…. πλήρωσε. Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Γκαλένο νίκησε στον αέρα τον Βασιλαντωνόπουλο κι έκανε το 1-0, μιας και ο Τσιντώτας δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Χαμένη μεγάλη ευκαιρία είχε η ΑΕΚ με τις αρχές του δευτέρου μέρους. Στο 49’ οι κιτρινόμαυροι μετά από φάουλ του Μάνταλου, ο Τσιγκρίνσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράγκα, έκανε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Ματέους.

Στο 61’ η Μπράγκα έχασε διπλή ευκαιρία. Κάτι που ανάγκασε τον Μάσιμο Καρέρα να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και σχήματος. Λιβάγια αντί Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς αντί Τσιγκρίνσκι, με την διάταξη να γίνεται 4-3-3.

Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Λιβάγια πέρασε στον Τάνκοβιτς, αυτός «τσίμπησε» την μπάλα από τον Ματέους, εκείνη κατέληξε στον Ολιβέιρα που από πλάγια θέση και προ κενής εστίας αστόχησε. Το παιχνίδι απέκτησε ξέφρενο ρυθμό και στο 73’ ο Ορτα βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα αλλά αστόχησε.

Πέντα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0. Ο Γκαλένο ξεπέρασε τον Παουλίνιο στο σπριντ κι ενώ είχε γίνει νωρίτερα ωραίος συνδυασμός στο χώρο του κέντρου, με τον άσο της Μπράγκα να νικάει τον Τσιντώτα. Στο 87’ ήρθε το 3-0. Μετά από λάθος του Λιβάγια και ωραία συνεργασία των Πορτογάλων ο Ορτα με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ, 4-4-2): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Γκαλένο (84’ Αλ Μουσράτι), Ορτα (90’+ Νοβάις), Κάστρο (90’+ Σκετίνε), Μεδέιρος (50’ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρχιο (84’ Μόουρα).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάγια) (89’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.