ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μην διανοηθείτε να κάνετε τα ίδια λάθη την Τετάρτη

Η ΑΕΚ παραλίγο να κάνει δώρο τη νίκη στον Αρη, αλλά το κλείδωμα του χεριού του Τόνσο πάνω στον Ολιβέιρα έγινε σωστά πέναλτι, με τον Πορτογάλο φορ να γράφει το τελικό 2-2 που την κρατάει στους 56 βαθμούς, με αποτέλεσμα να ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ που ασέλγησε με τη βοήθεια του VAR στον εξαιρετικό ΟΦΗ.

Ο Αρης παρόλο που έχασε από νωρίς τους Βέλεθ και Σόουζα αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει κόντρα σε μια ΑΕΚ που υπέπεσε σε πολλά λάθη, τα οποία δεν πρέπει να γίνουν στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα βρέθηκε δύο φορές πίσω. Αρχικά με το πέναλτι του Γκάμα και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μαρτίνες. Την πρώτη φορά ισοφάρισε με τον Αραούχο και τη δεύτερη με το πέναλτι του Ολιβέιρα.

Ανόητη ενέργεια του Μάνταλου να κρατήσει εντός περιοχής τον Μπα, με τον Παπαπέτρου να δείχνει σωστά το πέναλτι, ενώ σωστή ήταν και η υπόδειξη του Ελληνα ρέφερι για μαρκάρισμα του Τόνσο πάνω στον Ολιβέιρα. Ενώ οι δύο παίκτες φαίνεται να τζαρτζάρονται, την τελευταία στιγμή ο άσος του Αρη κλειδώνει το χέρι του επιθετικού του Δικεφάλου.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87′ Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάγια (59′ Ολιβέιρα), Βέρντε (81′ Αλμπάνης), Αραούχο.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60′ Ντιγκινί), Σόουζα (30′ Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13′ Μπα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60′ Μαρτινές), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι.