ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εβδομάδα που θα κρίνει πολλά για την Ευρώπη

Όλα τα παιχνίδια του «μίνι πρωταθλήματος» των πλέι οφ είναι «φωτιά» για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει μπροστά της τρία πολύ κρίσιμα και σημαντικά ματς που θα κρίνουν πολλά για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή (18/04, 17:15) με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Μετά την εκτός έδρας νίκη στο… εξοχικό της όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια «Κλεάνθης Βικελίδης» καλείται να πάρει μια ακόμα απέναντι στους Αρκάδες. Η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι 7 βαθμοί. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να έχουν το πάνω χέρι, ωστόσο γνωρίζουν πως το κυριακάτικο παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές το «συγκρότημα» του Ράσταβατς έχει κόψει βαθμούς από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες αντίστοιχα, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς επίσης «ζωής και θανάτου» μιας και οι πράσινοι θα προέρχονται από την αναμέτρηση με τον Άρη στη Λεωφόρο. Αυτή την ώρα η Ένωση έχει μόλις δύο βαθμούς ασφαλείας από το τριφύλλι (51 έναντι 49) και θέλει να πάει με αυτήν ή και με ακόμα μεγαλύτερη στο παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης (21/04, 21:30) στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δούμε και ποιοι θα είναι διαθέσιμοι για την αποστολή του εν λόγω αγώνα, μιας και οι τραυματισμοί για τις δύο μεριές είναι αρκετοί και σημαντικοί.

Τέλος, την Κυριακή 25 Απριλίου (21:30) η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βγάλουν ποδοσφαιρικό εγωϊσμό απαντώντας στη βαριά εντός έδρας ήττα από τους Πειραιώτες με 5-1 για τα πλέι οφ. Επίσης θα πρέπει να δείξουν αποφασισμένοι ότι θέλουν να πάρουν το ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που οδηγούν στο Conference League. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα, θα είναι αυτός που θα παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στα πλέι οφ και αυτός που θα αποφασίσει για το ποιες ομάδες θα στείλει στην Ευρώπη. Όσον δηλαδή περνάει από το χέρι του. Άρα η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί εμφανώς αλλαγμένη σε πολλά επίπεδα για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο.