AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομάδα και κόσμος για την κορυφή!

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (20.30, Cosmote TV) στο μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτή την προσπάθεια οι κιτρινόμαυροι θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους σε μια κατάμεστη “Αγιά Σοφιά”.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0). Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγες μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (2-0) της 6ης αγωνιστικής, με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν βήματα πίσω. Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε στο διάστημα της διακοπής όλα όσα ήθελε, βλέποντας με μεγάλη του ικανοποίηση άπαντες να προπονούνται. Βέβαια, τώρα θα πρέπει πλέον να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα μείνουν εκτός αποστολής, αλλά και ποιοι εκ των διεθνών δεν θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Η εντεκάδα μοιάζει με γρίφο διότι μεσολάβησαν παιχνίδια εθνικών ομάδων και κάποιοι παίκτες του Δικεφάλου είχαν υπερατλαντικά ταξίδια. Ερωτηματικό αν θα ξεκινήσει ο ρυθμιστής Πινέδα, ο Πιερό και ο Κάλενς. Ενδεχομένως, να δούμε για πρώτη φορά σε αποστολή και τον Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος προπονείται σε φουλ ρυθμούς και ίσως βρει χρόνο ως αλλαγή, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Παρόλα αυτά ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται να έχει μια 11άδα στο μυαλό του. Αυτή που φαντάζει ως επικρατέστερη είναι με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια, του Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιο στην τετράδα της άμυνας. Ο Σιμάνσκι σε ρόλο “6αριού”, ο Περέιρα στο “8” και ο Πινέδα λίγο πιο μπροστά τους. Κοϊτά και Ελίασον στα “φτερά” της μεσοεπιθετικής γραμμής με τον Λιβάι Γκαρσία μοναδικό προωθημένο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς
Βοηθοί: Πραρπότνικ, Κόρντεζ
Τέταρτος: Πολυχρόνης
VAR: Μπόροσακ, Κωσταράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *