AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έφυγαν οι οκτώ διεθνείς

Οκτώ ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ετοίμασαν βαλίτσες για να ενσωματωθούν στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων.

Το θετικό για τον Ματίας Αλμέιδα είναι πως εκτός κλήσεων είναι ο Λιβάι Γκαρσία αλλά και ο Αρόλντ Μουκουντί. Το ίδιο ισχύει και για τους Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι που απουσιάζουν από τις τελευταίες κλήσεις, ενώ ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς είναι στη λίστα των εφεδρικών στην Κροατία.

Ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο με τους Έρικ Λαμέλα και Άντονι Μαρσιάλ, οι οποίοι προφυλάχθηκαν στο Αγρίνιο, όπως και με τον Μόουζες Οντουμπάτζο προκειμένου να είναι έτοιμοι μετά τη διακοπή, για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Η λίστα των διεθνών της ΑΕΚ:

Στην Εθνική ομάδα κλήθηκαν οι Πέτρος Μάνταλος και Λάζαρος Ρότα για τα παιχνίδια με την Αγγλία (10/10) στο Γουέμπλεϊ και την Ιρλανδία (13/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης», για το Nations League.

Ο Θωμάς Στρακόσα βρίσκεται στις κλήσεις παιχνίδια της Αλβανίας απέναντι στην Τσεχία (11/10) στην Πράγα και τη Γεωργία (14/10) στην Τιφλίδα.

Στο Μεξικό θα ταξιδέψει κατά τη διακοπή των εθνικών ομάδων ο Ορμπελίν Πινέδα, καθώς βρίσκεται στις κλήσεις της εθνικής του ομάδας, για τα φιλικά παιχνίδια με τη Βαλένθια στην Πουέμπλα στις 12 Οκτωβρίου και τις ΗΠΑ στις 15/10 στη Γουαδαλαχάρα.

Ήδη στο Περού ο Αλεξάντερ Κάλενς για τα παιχνίδια με την εθνική του ομάδα με Ουρουγουάη τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/10) και με τη Βραζιλιία τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/10), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά κλήθηκε στη Μαυριτανία για τα δύο παιχνίδια με την Αίγυπτο στις 11 και 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Νίκλας Ελίασον γίνεται σταθερό μέλος της εθνικής Σουηδίας, καθώς κλήθηκε για τα παιχνίδια εκτός έδρας με τη Σλοβακία και με την Εσθονία στις 11 και 14 Οκτωβρίου αντίστοιχα, για το Nations League.

Ο Φράνζι Πιερό βρίσκεται στην τελική αποστολή της εθνικής Αϊτής, για τα παιχνίδια με την Αρούμπα τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/10) και της Τρίτης (15/10) για το Concacaf Nations League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *