AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Σάκοτα: Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου, είμαι στρατιώτης της!

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τη σεζόν που ξεκινά το Σάββατο και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ. Παράλληλα ο κόουτς της Βασίλισσας ζήτησε από τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και δήλωσε στρατιώτης της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

-Κόουτς, η ΚΑΕ ΑΕΚ προσπαθεί να γυρίσει σελίδα. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν η δική σας έλευση-επιστροφή στην ΑΕΚ και τα deal της Διοίκησης με εταιρίες-κολοσσούς. Έτσι είναι;

«Αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συνέβησαν την περασμένη περίοδο, τα οποία κι εγώ διάβαζα από τα site, γιατί πάντα ενημερωνόμουν για την ΑΕΚ, κι όταν δεν ήμουν εδώ, ΝΑΙ, μπορείς να πεις, ότι γυρίζουμε σελίδα. Προσπαθούμε τουλάχιστον. Και δεν είναι μόνο οι εταιρίες, που έρχονται και για τις συμφωνίες για τις οποίες ο Πρόεδρος προσπαθεί κάθε ημέρα, είναι και η οργάνωση. Έχουν γίνει σπουδαία πράγματα το τελευταίο διάστημα. Μακάρι, αυτή η ατμόσφαιρα να παραμείνει».

-Είναι και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η SUNEL Arena, στην εξίσωση, που δημιουργεί αυτή τη δυναμική;

«Σίγουρα, ναι. Πλέον έχει και ονοματοδοσία όπως είπατε. Εγώ νομίζω ότι είναι η ωραιότερη έδρα της Ελλάδας. Όμως, από μόνο του το γήπεδο, άδειο, με άδειες καρέκλες δηλαδή, ή μισοάδειες, δεν λέει κάτι. Πρέπει να γεμίσει. Και ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να το γεμίσει. Και είπα και στην τελευταία εκδήλωση που έγινε στο γήπεδό μας, για την ανανέωση συνεργασίας με BETSSON. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, ο δρόμος προς την επιτυχία θα γίνει πιο σύντομος».

-Γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ είναι διστακτικός;

«Δεν θα ήθελα τώρα να το αναλύσω. Έχω την άποψή μου. Σκέφτομαι κι εγώ ξέρετε πολλές φορές ως οπαδός, γιατί είμαι ένας από τους οπαδούς αυτούς. Και σκέφτομαι πολλές φορές το ίδιο. Όμως, πρέπει να μας στηρίξει. Η δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ, έτσι όπως την νιώσαμε σε τελικούς ή σε μεγάλα ματς δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Το έχω ζήσει αυτό ως προπονητής. Είχε συμμετοχή ο κόσμος στις επιτυχίες. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας σ’ αυτό. Πρέπει να είναι γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο το γήπεδο ανεξάρτητα από το ποιος είναι αντίπαλός μας. Με αρχή τον αγώνα με τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν την Τρίτη».

-Είναι οριακός αυτός ο αγώνας;

«Είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι η πρεμιέρα στο BCL, στο οποίο έχουμε υψηλούς στόχους. Και είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι και τέτοιο το format που δεν επιτρέπεται να χάνεις στο γήπεδό σου. Οριακός δεν είναι όμως. Θα παλεύουμε κάθε ματς, εντός και εκτός έδρας, για να κερδίσουμε. Θέλουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο την Τρίτη, να μας στηρίξει, με την παρουσία του, με τη φωνή του όμως. Αυτό είναι το ζητούμενο».

-Δηλώσατε ικανοποιημένος από το ρόστερ, έτσι όπως σχηματοποιείται μετά την έλευση του Γκρέι.

«Αλήθεια είναι. Μόνο που χρειάζεται χρόνος για να μπει στην ομάδα. Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Ο νέος παίκτης χρειάζεται ένα μεγάλο διάστημα για να προσαρμοστεί σε συστήματα και τακτικές. Όμως, με υπομονή θα τα καταφέρουμε».

-Λέτε συχνά τη λέξη υπομονή.

«Γιατί είναι πολύ σημαντική. Όλοι μαζί μιλάμε κάθε μέρα. Θέλουμε επιτυχίες. Η διαδικασία όμως θέλει λίγο χρόνο. Έχουμε λογικούς στόχους. Μπορεί κάτι να έρθει από εφέτος, αλλά τα όνειρά μας είναι για τα επόμενα χρόνια και είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα στο τέλος. Καθοριστικός παράγοντας είναι ο κόσμος επαναλαμβάνω. Από τη δική του συμπεριφορά θα κριθούν πολλά. Πρέπει να στηρίξει αυτή την ομάδα, ο μέσος όρος της οποίας δεν είναι πάνω από 25 χρόνια. Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες, Ελληνες και ξένοι, με προσόντα. Χρειαζόμαστε ομοιογένεια. Αν τους αγκαλιάσουν οι οπαδοί μας στα εύκολα και στα δύσκολα όλα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς. Θα πω ξανά κάτι προς τους συνοπαδούς μου: Ελάτε στο γήπεδο!»

-Γίνονται αλλαγές και στο γήπεδο.

«Αλλάζει τελείως η μορφή του. Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του έχουν σχέδια. Κάθε ημέρα δουλεύουν γι’ αυτό. Η Διοίκηση βρίσκεται σε μία διαδικασία ρεαλιστικών στόχων, αλλά ξέρω ότι θα γίνουν και υπερβάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών για να νιώθουν καλύτερα οι οπαδοί μας. Ξέρω, ότι υπάρχουν σχέδια. Όμως, δεν είμαι αρμόδιος εγώ να μιλήσω γι’ αυτά».

-Πολλοί αναρωτιούνται γιατί μετά από τόσα τρόπαια και τόσες διακρίσεις, και βεβαίως με τη δημοφιλία σας μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ στα ύψη, επιστρέψατε σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ;

«Δεν ξέρω αν είναι δύσκολη, είναι μια μεταβατική περίοδος να πούμε. Κοιτάξτε. Ποτέ δεν φοβήθηκα στη ζωή μου. Αν κοιτάξετε τη διαδρομή μου, είναι γεμάτη προκλήσεις. Εχω αναλάβει προπονητής σε πολλές ομάδες ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας. Σίγουρα έχω κάποια στάνταρς βέβαια. Αυτή τη φορά, ήταν το κάλεσμα της Ομάδας μου. Σ’ αυτή τη φάση με ήθελε. Είμαι «στρατιώτης» της ΑΕΚ. Είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα λίγο πριν από το τέλος της περασμένης περιόδου, αλλά ήμουν στην Ιταλία. Δεν έχω φύγει στα μισά ποτέ για να πάνω σε άλλη ομάδα. Τους είπα να μιλήσουμε ξανά όταν ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου στη Μπρίντιζι. Όπως και έγινε. Με κάλεσε η ΑΕΚ. Επρεπε να έρθω. Η σχέση μου με την ΑΕΚ είναι σχέση ζωής. Με τα πάνω και τα κάτω της, αλλά σχέση ζωής. Δεν είναι επαγγελματική. Ήταν μονόδρομος λοιπόν η απόφασή μου. Όπως είχα πει και στην παρουσίασή μου, η ΑΕΚ είναι το Σπίτι μου».

-Εφέτος προπονητής. Του χρόνου;

«Θα τα πούμε αυτά πάλι. Έχουμε μπροστά μας μια απαιτητική χρονιά. Και είμαι ο προπονητής της ΑΕΚ. Και είμαι πάντα υπερήφανος γι’ αυτό».

Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα “Ώρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *