AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο παρά ένα χάλασε η μεταγραφή του Φοφανά – Η ΑΕΚ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς της Τσέλσι!

Η ΑΕΚ έφτασε τη μεταγραφή του Ντάτρο Φοφανά μέχρι το τέλος αλλά χάλασε στο παρά ένα λόγω των τρελών απαιτήσεων της διοίκησης της Τσέλσι.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, χειρίστηκαν άψογα την υπόθεση. Η ΑΕΚ δεν υπέκυψε στους τρελούς όρους των Λονδρέζων και κάπως έτσι ο 22χρονος στράικερ δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για την ώρα διότι δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί κάποια ομάδα να τον αποκτήσει, να ανοίξει και πάλι η υπόθεση και να δούμε το όνομά του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πάμε να δούμε πως έχουν τα δεδομένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AEK24HOURS:

Αρχικά να σημειώσουμε πως είχε ξεκινήσει από χθες νωρίς το πρωί η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρών (ΑΕΚ και Τσέλσι) όπως είχε αποκαλύψει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο σε ανάρτησή του και επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες μας.

Το απόγευμα η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Φοφανά στα πάντα! Ο επιθετικός της Τσέλσι είπε “ναι” στην Ένωση δίχως δεύτερες σκέψεις. Από κει και πέρα οι διαπραγματεύσεις ΑΕΚ και Τσέλσι συνεχίστηκαν. Η ΑΕΚ δέχτηκε τα πάντα ενώ κατέβασε την οψιόν αγοράς από τα 24.000.000 ευρώ στα 16.000.000 ευρώ. Ότι ζήτησαν οι Άγγλοι είχαν θετική απάντηση. Προς το βράδυ όμως άρχισαν να μπαίνουν… τρελοί όροι της Τσέλσι. Ο πρώτος αφορούσε τα παιχνίδια που θα πρέπει να παίζει ο Φοφανά. Να είναι δηλαδή βασικός στα δύο τρίτα των αγώνων της ΑΕΚ αλλιώς θα διπλασιάζονταν το κόστος του παίκτη για τους κιτρινόμαυρους.

Ο δεύτερος όρος και πιο… ανυπέρβλητος ήταν πως η Τσέλσι θα είχε το δικαίωμα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πάρει πίσω τον παίκτη και να τον πουλήσει. Δηλαδή σε τρεις μήνες ο Φοφανά θα έφευγε για άλλη ομάδα χωρίς η ΑΕΚ να έχει κάποιο όφελος.

Άλλοι όροι αφορούσαν το ύψος της οψιόν αγοράς και το ποσοστό μεταπώλησης όμως η ΑΕΚ συζήταγε για αυτούς και επίσης δέχτηκε να δώσει μεγαλύτερο συμβόλαιο για ένα έτος στον ποδοσφαιριστή από αυτό που έχει στην Τσέλσι και για αυτό άλλωστε τον είχε σύμμαχο μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ΑΕΚ θα έβαζε τον Φοφανά στη φετινή λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της. Οι Άγγλοι δεν έκαναν πίσω και φυσικά η ΑΕΚ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς τους.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως η ΑΕΚ δεν θα παίξει τα παιχνίδια των Άγγλων. Δεν υπέκυψε ενώ στέλνει πλέον μήνυμα πως με την έλευσή του,  ο σύλλογος μπορεί πλέον να κοιτάει στα μάτια ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μεταξύ αυτών και η Τσέλσι.

Έτσι η Τσέλσι έμεινε με τον Φοφανά και πλέον ψάχνει ομάδα να τον δώσει. Έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ομάδα από την Τουρκία. Ο Φοφανά όμως δεν θέλει να πάει. Προτιμά να μείνει στην Κ23 του αγγλικού συλλόγου και από κει και πέρα να διαπραγματευτεί κι αυτός τη μεταγραφή του.

Ακούστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάριου Ματσάνκου στον Ellada Sports 94.3:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *