AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Κουζμίνσκας: Αποφάσισα να μείνω γιατί πιστεύω ότι στην ΑΕΚ μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Λιθουανός αναφέρθηκε στην απόφαση να συνεχίσει στην ΑΕΚ, τη σχέση του με τους φιλάθλους, την παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα “sportal”

-Νέα σεζόν με την ΑΕΚ. Πώς είναι αυτό το νέο ξεκίνημα;

«Στην αρχή κάθε φορά η σεζόν δείχνει καλά, τη νιώθεις καλά, αρχίζει καλά, μέχρι να αρχίσουν τα παιχνίδια. Την περσινή σεζόν ήταν το ίδιο, μέχρι τη νέα χρονιά ήταν αρκετά καλά, αλλά μετά πήρε πολύ άσχημη τροπή. Ελπίζω αυτή η σεζόν να είναι διαφορετική. Σε γενικές γραμμές κάθε ξεκίνημα είναι νέο, γεμάτο υποσχέσεις, οπότε θα δούμε για τη συνέχεια».

-Είναι η πρώτη φορά που μιλάς μετά την ανανέωση του συμβολαίου σου με την ΑΕΚ Betsson το καλοκαίρι. Υπέγραψες συμβόλαιο δύο ετών. Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση για σένα;

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι ήταν εύκολη. Η περσινή ήταν μια από τις πιο δύσκολες σεζόν της ζωής μου και για το κλαμπ επίσης. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις άλλες επιλογές, που πιθανώς να ήταν οικονομικά καλύτερες, αποφάσισα να μείνω εδώ γιατί ακόμα πιστεύω στην ΑΕΚ, ακόμα πιστεύω πως με τον σπουδαίο κόσμο μας μπορούμε να φτάσουμε σε κάτι καλό που το αξίζει ο κόσμος εδώ. Τώρα είμαστε νέα ομάδα, με ολοκαίνουργιο προπονητικό σταφ. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε ο ένας στον άλλο και τουλάχιστον να έχουμε καλύτερη σεζόν από πέρυσι».

-Βλέποντας το φετινό ρόστερ, τι είναι αυτό που σου αρέσει στην ομάδα;

«Δεν θα έλεγα τι μου αρέσει, όπως δεν θα έλεγα και τι δεν μου αρέσει. Είναι φυσιολογικό. Είμαι χρόνια στο μπάσκετ και ξέρω τι είναι αυτό που λείπει και τι όχι. Πρώτα απ’ όλα, έχουμε πολύ καλούς γκαρντ που μπορούν να επιτεθούν. Ακόμα μας λείπει ένας παίκτης που θα προστατεύει το καλάθι μας. Σε γενικές γραμμές κάποιες φορές, παίρνοντας ως παράδειγμα κα τις εθνικές ομάδες, αλλά και τους συλλόγους, μπορείς να έχεις καλούς παίκτες, αλλά όχι καλή ομάδα. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να μην έχεις τόσο καλή ομάδα, αλλά καλές προσωπικότητες, που θα γίνουν ομάδα».

-Την περασμένη σεζόν οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες. Φέτος φαίνεται να μην υπάρχουν τόσο υψηλές προσδοκίες στο ξεκίνημα. Είναι πλεονέκτημα αυτό για εσάς;

«Όταν ζεις στο εξωτερικό, εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά άρθρα, πολύ ενδιαφέρον, πολλές γνώμες για τον αθλητισμό. Είναι τρομερό το πόσο λατρεύει ο κόσμος τον αθλητισμό εδώ. Όταν όμως δεν διαβάζεις τα πράγματα εδώ, είσαι αποξενωμένος και εστιάζεις μόνο στα δικά σου πράγματα, βοηθάει. Δεν ξέρω για τις προσδοκίες. Σαν παίκτης όμως όταν παίζεις έχεις τις υψηλότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Αν δεν το κάνεις, τότε γιατί να παίζεις μπάσκετ;»

-Θα έβλεπες τον εαυτό σου στην ΑΕΚ έως το τέλος της καριέρας σου;

«Ποτέ δεν ξέρεις, έτσι είναι η ζωή. Μπορεί αύριο να έχεις έναν τραυματισμό που θα τελειώσει την καριέρα σου, χτύπα ξύλο. Προσεύχομαι να μην συμβεί αυτό. Αλλά είναι νωρίς για να πω. Ο τρόπος που τελείωσε η σεζόν πέρυσι, εγώ δεν είχα πρόταση από την ΑΕΚ και σκεφτόμουν τι θα κάνω εάν θα έχω πρόταση. Η απόφαση δεν ήταν τόσο εύκολη. Αλλά βρήκαμε λύση. Οπότε το να μιλάω για το τέλος της καριέρας μου δεν είναι εύκολο. Για την σταθερότητά μου και το να μην σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ και με αυτό το νέο ξεκίνημα φέτος τα πράγματα να είναι πιο ήρεμα για εμάς».

-Στο τέλος της σεζόν ποιο αποτέλεσμα θα σας άφηνε ικανοποιημένους;

«Σαν ομάδα δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτούς τους στόχους. Ρεαλιστικά μιλώντας είναι προφανές πως δεν θα πω ότι πάμε για πρωτάθλημα. Δύο ομάδες στην Ελλάδα είναι πανίσχυρες και με 20 φορές το μπάτζετ μας. Το να είμαστε στην τετράδα και να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά είναι εφικτό. Θα δούμε. Στο BCL θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι, θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ».

-Φέτος η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή, τον Ντράγκαν Σάκοτα. Τι έχεις δει από εκείνον μέχρι στιγμής;

«Είναι από τη Σερβία, μια μπασκετική χώρα. Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσουν οι μέθοδοι με τις οποίες δουλεύουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, αλλά σαν παίκτης καταλαβαίνεις το γιατί δουλεύεις σκληρά. Είναι πολύ ήρεμος, ξέρει πώς να μιλάει στους παίκτες. Σε γενικές γραμμές τα πάντα θα εμφανιστούν και από τους προπονητές, αλλά και από τους παίκτες όταν αρχίσουν τα παιχνίδια, όταν έρθουν δύσκολες στιγμές, γιατί οι καλές είναι εύκολες για όλους. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ καλή μέχρι στιγμής, όχι μόνο από εκείνον, αλλά από το προπονητικό σταφ συνολικά».

-Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου για εσάς ενόψει της σεζόν που έρχεται;

«Κάποιες φορές συγκρίνω το μπάσκετ με το θέατρο, με την όπερα. Φαντάσου τους ηθοποιούς στο θέατρο, όπως οι παίκτες, να μην έχουν κόσμο και να παίζουν για το τίποτα. Φυσικά υπάρχουν τα συμβόλαια, οι αμοιβές, αλλά παίζεις μπάσκετ και το μπάσκετ δεν θα επιβίωνε χωρίς τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική με τον κόσμο στης εξέδρες. Είναι ο έκτος παίκτης μας. Ο κόσμος όταν ερχόταν, όταν του επιτρεπόταν να έρχεται για να είμαι ακριβής, ήταν εξαιρετικός. Ειλικρινά, πραγματικά θέλω να τους δω εδώ και να τους φέρουμε καλύτερα συναισθήματα από πέρυσι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *