AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούρκος δημοσιογράφος: Η ΑΕΚ πιέζει τη Λιόν για την απόκτηση του Γκιφτ Όρμπαν (videos)

Ο Τούρκος ρεπόρτερ της Τράμπζονσπορ, Γιουνούς Εμρέ Σελ προχώρησε στην αποκάλυψη πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γκιφτ Όρμπαν της Λιόν, για τον οποίο ενδιαφέρεται και ο σύλλογος της Τραπεζούντας όπως επίσης και για τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά.

Ο 22χρονος Νιγηριανός επιθετικός της Λιόν επιθυμεί να φύγει από τους Γάλλους για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κάπου εκεί έρχεται στο προσκήνιο και η ΑΕΚ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιέζει για την απόκτησή του.

Ο Όρμπαν έχει σκοράρει ήδη δύο φορές στη φετινή Ligue 1 με τη φανέλα της Λιόν, στο παιχνίδι με τη Στράσμπουργκ για την 3η αγωνιστική, ενώ την περυσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα των “Λιονέ” 16 φορές (3 γκολ). Οι Γάλλοι τον απέκτησαν τον Ιανουάριο από τη Γάνδη με 14 εκατ. ευρώ.

Με τη βελγική ομάδα σημείωσε 12 γκολ, εκ των οποίων τα 9 σε προκριματικά και ομίλους του UEFA Conference League, σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν 2023/24. Η Γάνδη είχε προχωρήσει στην αγορά του τον Ιανουάριο του 2023, με το ποσό των 4.6 εκατ. ευρώ από τη νορβηγική Στάμπεκ, σύμφωνα με το Transfermarkt.